Nieuwsbericht SMHO zoekt vrijwilligers!

Publicatiedatum: 11 april 2017 17.05 uur

SMHO
De Stichting Sociaal-Medische Hulpverlening aan Oost-Europa (SMHO) uit Meerssen zoekt vrijwilligers om haar ploeg enthousiaste hulpverleners uit te breiden. De stichting krijgt vele goederen en kleding aangeboden, waardoor de druk bij de bestaande ploeg vrijwilligers hoger komt te liggen. Zo wil de stichting voor 1 juli ongeveer 150 bedden ophalen bij zorginstellingen in de regio om ze daarna te verdelen over de projecten in Oost-Europa. Ben jij de vrijwilliger die SMHO een handje daarbij wil helpen?

1. Kleding ophalen
SMHO zoekt mensen die met een SMHO-bestelbus, op vaste tijden, de kleding uit de containers in de gemeente Meerssen willen ophalen en daarna afleveren in het depot van SMHO in Bunde.

2. Kleding laden
SMHO zoekt ook vrijwilligers die willen meehelpen bij het laden van kleding en hulpgoederen in de vrachtwagens voor onze transporten.

3. Incidenteel goederen ophalen
Van tijd tot tijd bieden mensen en instellingen hulpgoederen aan die SMHO gebruikt voor haar projecten. Denk bijv. aan bedden of ziekenhuisapparatuur. Die worden dan opgehaald en naar het depot in Bunde gebracht. Ook daarvoor kan de stichting chauffeurs gebruiken.

Ben jij de vrijwilliger die SMHO zoekt?

Voor de functie van chauffeur moet je als kandidaat minimaal rijbewijs B hebben. Je wordt via een schema ingezet op één van de drie routes langs onze kledingcontainers. Je weet door dat schema ruim op tijd wanneer het jouw beurt is om mee te gaan. Elke route vraagt 2 tot 3 uur van je tijd. Omdat SMHO voor het legen van kledingcontainers een schema hanteert, zijn deze werkzaamheden niet vrijblijvend. Verder halen sommige vrijwilligers regelmatig spullen op bij mensen of instellingen die goederen schenken aan SMHO. Ook daarvoor kan SMHO helpende handjes gebruiken. Voor deze incidentele ritten of het laden van vrachtwagens geldt: je helpt mee als je beschikbaar bent.

Interesse?

Aanmelden kan bij SMHO-voorzitter Roel Boer via telefoon 06-36077452 of een mail aan roelof.m.boer@gmail.com.

Meer informatie

Meer informatie over SMHO: raadpleeg www.SMHO.nl.