Nieuwsbericht SMHO schenkt couveuses aan ziekenhuis in Bulgarije

Publicatiedatum: 30 augustus 2016 15.20 uur

Stichting Sociaal Medische Hulpverlening aan Oost-Europa (SMHO) uit Meerssen heeft deze zomer ziekenhuisapparatuur geschonken aan een ziekenhuis in Varna (Bulgarije), dat gespecialiseerd is in verloskundige zorg en gyneacologie.Het ziekenhuis kreeg drie couveuses, vier babyweegschalen en tien perfusors voor de neonatologische intensive care afdeling, twee bewakingsmonitoren voor geopereerde patiënten voor de afdeling voor anesthesiologie en intensive medische behandeling, een machine voor röntgenfoto's en andere hulpmiddelen. De apparatuur werd ter beschikking gesteld door o.a. de Zuyderland-ziekenhuizen. SMHO regelde het vervoer. Een deel van de apparatuur is nieuw. Een ander deel is gebruikt, gekeurd en van goede kwaliteit. De apparatuur kan zeker nog 5 tot 10 jaar ingezet worden.

SMHO

Directeur doctor Emil Kovachev van het Bulgaarse ziekenhuis: "Wij zijn zeer dankbaar voor de geschonken medische apparatuur en hulpmiddelen. Ze zijn van goede kwaliteit en onze collega's gebruiken ze graag!"

SMHO

"Wij zijn blij dat we deze apparatuur aan het ziekenhuis van Varna kunnen schenken. Wij werken al jaren met hen samen," aldus Fred Rings en Jef Ackermans van SMHO. "Onze stichting bestaat uit vrijwilligers, die in hun vrije tijd fondsen verzamelen voor o.a. medische apparatuur. Voor deze mensen is het van groot belang de resultaten van hun werk te zien en zich te overtuigen om verder te gaan".

SMHO - een door het CBF gecertificeerd goed doel - dankt alle sponsoren voor het beschikbaar stellen van de vele hulpgoederen, die SMHO ook weer in de afgelopen periode mocht ontvangen.

Informatie

Meer informatie over de projecten van SMHO vindt u steeds op www.SMHO.nl.