Nieuwsbericht SMHO: Steun vanuit Meerssen voor daklozen in Oekraïne

Publicatiedatum: 23 november 2017 14.50 uur

De Stichting Sociaal Medische Hulpverlening aan Oost-Europa (SMHO) ondersteunt al vier jaar twee projecten voor daklozen in de steden Lvov en Zaporizya in de Oekraïne. Deze projecten worden gerund door de Poolse katholieke organisatie Braci Albertinow. Na een bouwtijd van drie jaar wordt in Lvov dit najaar een nieuwbouw voor daklozen in gebruik genomen. SMHO heeft heeft financieel aan bijgedragen. Het gebouw bestaat uit drie verdiepingen en een souterrain. Er zijn 40 overnachtingsplekken.

SMHO LVOV

Dagelijks worden brood en warme maaltijden bereid voor 300 daklozen uit Lvov en omgeving. Voor alle daklozen is het mogelijk te douchen en kleding te wassen. Als tegenprestatie wordt van de daklozen (die hiertoe in staat zijn) verwacht dat ze helpen bij de dagelijkse keukenwerkzaamheden. Braci Albertinow tracht via meerdere resocialisatie programma's een vaste structuur in hun leven te brengen.

In oktober 2017 hebben leden van SMHO voor de tweede keer dit project bezocht en kwamen tot de conclusie dat de beschikbaar gestelde gelden doeltreffend zijn besteed.

SMHO LVOV

SMHO, een door het CBF gecertificeerd goed doel, dankt alle sponsoren voor het beschikbaar stellen van de vele hulpgoederen die SMHO ook weer in de afgelopen periode mocht ontvangen.

Meer informatie

Meer informatie over de projecten van SMHO vindt u steeds op www.SMHO.nl. Daar leest u ook hoe u ons kunt steunen, financieel, maar ook door vrijwilliger te worden.