Terug
Snelzoeken

Nieuwsbericht Smakelijke moestuinen speciaal voor kinderen

Gepubliceerd op: 12 juni 2019 14:45

smakelijke moestuinen
De vijf peutercentra van Spelenderwijs en de twee kinderopvanglocaties van MIK kregen een moestuinpakket cadeau van Smakelijke Moestuinen. Inmiddels groeit er van alles. Wethouder Marly Heusschen ging langs om de oogst te bekijken.

Smakelijke Moestuinen

Smakelijke Moestuinen is een educatiepakket voor kinderdagverblijven en peuterspeelzalen. Dankzij de Smakelijke Moestuinen leren peuters groenten kennen. Ze zien hoe groenten groeien, ruiken en vooral hoe ze smaken. Op een speelse manier leren de kinderen dat groenten bij de dagelijkse maaltijden horen én hoe lekker en gezond ze zijn!

De eerste oogst is binnen

De Smakelijke Moestuinen passen perfect in het straatje van Jongeren op Gezond Gewicht (JOGG). Daarom heeft de gemeente in het kader van JOGG de Smakelijke Moestuinen beschikbaar gesteld aan de vijf peutercentra van Spelenderwijs en de twee kinderopvanglocaties van MIK in Meerssen. De moestuinen werden enthousiast ontvangen. Wethouder Marly Heusschen ging langs om te kijken. Peuters en medewerkers vertelden enthousiast over het zaaien, groeien en oogsten. Inmiddels zijn de eerste radijsjes al klaar en geproefd. Niet alleen de peuters leren ervan. Ook de basisscholen en buitenschoolse opvang worden erbij betrokken. De wethouder was onder de indruk.

Wat is JOGG?

JOGG is de beweging waarbij de hele gemeente zich inzet om gezond eten, gezond drinken en bewegen voor jongeren gemakkelijk en leuk te maken. Het doel van JOGG is om een gezonde leefstijl onder jongeren te promoten en de gezonde keuze de makkelijke en normale keuze te maken.

Binnenkort volgt er meer nieuws over JOGG. Houd de gemeentelijke nieuwsbrief dus in de gaten.

smakelijke moestuinen2