Terug
Snelzoeken

Nieuwsbericht Sleutelkluisje nodig ivm zorg aan huis? Kies een goedgekeurd exemplaar met politiekeurmerk

Gepubliceerd op: 28 februari 2019 11:35

sleutel
Onlangs werden we opnieuw opgeschrikt door berichten in de media dat ouderen slachtoffer zijn geworden van een inbraak en mishandeling. De inbrekers waren binnengekomen door het sleutelkluisje open te breken. Deze sleutelkastjes worden vaak gebruikt door hulpbehoevende mensen, die zorg nodig hebben van bijvoorbeeld de thuiszorg. Kies bij de aanschaf van een sleutelkluisje altijd voor een goedgekeurd exemplaar met politiekeurmerk!

Politiekeurmerk

Het is verstandig bij de aanschaf van een sleutelkluisje te kiezen voor een kluisje dat niet gemakkelijk open te breken is. Op www.politiekeurmerk.nl vindt u kluisjes die goedgekeurd zijn. Laat het kluisje professioneel installeren en hang het zoveel mogelijk uit het zicht.

Ziet u iets verdachts? Bel de politie

De politie adviseert burgers oplettend te zijn bij verdachte situaties en vraagt getuigen en slachtoffers van een inbraak direct 112 te bellen. Zo kan de politie meteen tot actie overgaan en daders op direct (op heterdaad) aanhouden.

Bent u getuige geweest van een inbraak? Beschikt u over informatie die mogelijk waardevol is voor de politie? Meld deze informatie dan bij de politie via telefoon 0900-8844. Wilt u anoniem blijven? Bel dan met Meld Misdaad Anoniem via 0800-7000. Bij spoed: bel 112.