Gemeente Meerssen | Schoolfruit voor alle basisscholen in de gemeente Meerssen

Nieuwsbericht Schoolfruit voor alle basisscholen in de gemeente Meerssen

Gepubliceerd op: 14 maart 2023 13:25

Schoolfruit aanbieden bij Ondersteboven
Op dinsdag 14 maart gaf wethouder Inge Smeets bij basisschool Ondersteboven in Moorveld/Geulle het startsein voor het project 'Schoolfruit voor alle basisscholen'. In samenwerking met twee lokale fruitbedrijven biedt de gemeente Meerssen alle basisscholen in de gemeente schoolfruit aan. Fruitbedrijf Heiland en groente- en fruitwinkel Toetie Froetie voorzien de basisscholen voor een periode van 16 weken (beide acht weken) twee keer per week van heerlijk vers fruit.

Wethouder Gezondheid Inge Smeets: "Ik ben trots dat we in samenwerking met twee lokale bedrijven dit mooie project vorm kunnen geven en alle basisschoolleerlingen wekelijks van schoolfruit kunnen voorzien. Door het aanbieden van fruit kunnen we de gezondheid en kansengelijkheid van kinderen versterken. Daarnaast is belangrijk dat kinderen al op jonge leeftijd fruit 'leren' eten."

Motie

De aanleiding van dit project is een motie die is aangenomen door de gemeenteraad. In deze motie werd beschreven dat onder meer door de verslechterende economische situatie en de explosief gestegen kosten voor levensmiddelen, ouders steeds meer moeite hebben om kinderen elke dag voldoende eten (mee) te geven als ze naar school gaan. Ook fruit is niet voor iedereen betaalbaar. Schoolfruit bevordert dus niet alleen de gezondheid, maar ook de kansengelijkheid voor basisschoolkinderen.  

Het project draagt ook bij aan de ambitie van Trendbreuk. Trendbreuk is een gezamenlijke ambitie van allerlei partijen om in 2030 de gezondheidsachterstand van Zuid-Limburg met een kwart in te lopen ten opzichte van de rest van Nederland. Dit kan gerealiseerd worden door meer kinderen gezond en kansrijk te laten opgroeien.

Heuvelland Vandaag besteedt in zijn uitzending van dinsdagavond 14 maart (19 uur) ook aandacht aan dit onderwerp.