Terug
Snelzoeken

Nieuwsbericht Samen voor 'n schone straat: haal gratis vuurwerkafvalzakken in het bestuurscentrum

Gepubliceerd op: 12 december 2019 17:00

vuurwerk
Tijdens de jaarwisseling genieten veel mensen van het vuurwerk. Het vuurwerkafval blijft na de feestdagen helaas vaak nog lange tijd op straat liggen. Vuurwerkresten zijn schadelijk voor het milieu, Niet ontploft vuurwerk kan gevaarlijk zijn. Om de straten snel weer schoon te krijgen, stelt de gemeente Meerssen vuurwerkafvalzakken beschikbaar. De uitgifte van deze vuurwerkafvalzakken is dit jaar bij wijze van proef en in samenwerking met de gemeente Maastricht.

Steekt u zelf vuurwerk af of blijven er vaak vuurwerkresten in uw straat achter? Wilt u helpen bij het schoonhouden van uw straat? Haal dan bij de gemeente gratis vuurwerkafvalzakken. Er worden maximaal drie stuks per adres uitgegeven (op vertoon van de afvalpas).

Waar & wanneer afhalen?

U kunt de gratis vuurwerkafvalzakken van maandag 16 december t/m donderdag 19 december afhalen bij de balie van het gemeentelijke Klant Contact Centrum (KCC), Markt 50 in Meerssen. Let op: OP = OP!

Hoe gaat het in zijn werk....

  • Na de jaarwisseling kunt u vuurwerkresten verzamelen in de vuurwerkzak.
    Let op: laat de vuurwerkresten eerst hélemaal afkoelen i.v.m. brandgevaar.
  • U kunt de zakken met vuurwerkafval de eerste restafval-inzameldag in 2020 aan de straat zetten samen met uw Restzakken.
  • Het is niet toegestaan ander afval in de vuurwerkafvalzakken te stoppen. De zakken zijn doorzichtig. Als er ander afval dan vuurwerkresten in zit, laat de inzameldienst de zak staan.
  • Omdat het nog om een proef gaat, zijn de vuurwerkafvalzakken voorzien van een gemeentelogo van de Gemeente Maastricht.