Nieuwsbericht Ruimere bereikbaarheid Sociaal Team

Publicatiedatum: 19 december 2017 10.00 uur

Sociaal Team Gemeente Meerssen
Bent u op zoek naar informatie, advies of heeft u vragen of zorgen over het (gedrag) van uw kind? Heeft u hulp of ondersteuning nodig bij de gevolgen van het ouder worden, een beperking, een chronische ziekte of psychische problemen? Dan kunt u terecht bij het Sociaal Team van de gemeente Meerssen.

Wethouder Sociaal Domein Berry van Rijswijk: "Binnen ons Sociaal Team slaan professionals van gemeente, zorg- en welzijnsorganisaties de handen ineen om zorg en ondersteuning voor u te regelen. Heeft u vragen of heeft u zorg nodig voor uzelf of uw kind(eren)? Twijfel dan niet om contact op te nemen. Ze helpen u graag verder!"

Hoe bereikt u het Sociaal Team?

De bereikbaarheid van het Sociaal Team is uitgebreid: het Sociaal Team is nu van maandag t/m vrijdag van 9.00 tot 17.00 uur telefonisch bereikbaar op telefoonnummer 14 043. Tijdens het telefoongesprek kunt u de consulent al uw vragen stellen. In overleg met de consulent krijgt u advies over hoe een eventueel vervolg er uit ziet. U kunt ook een e-mail sturen naar sociaalteam@meerssen.nl.  Bent u al cliënt van het Sociaal Team van de gemeente Meerssen, dan ontvangt u binnenkort een rechtstreeks telefoonnummer van uw eigen zorgconsulent.

Wmo en Jeugdhulp

Wilt u meer informatie over wat het Sociaal Team voor u kan betekenen als u in de dagelijkse praktijk aanloopt tegen beperkingen als gevolg van het ouder worden, een beperking, een chronische ziekte of psychische problemen? Of wilt meer informatie over wat het Sociaal Team voor u en/of uw kind(eren) kan betekenen? Lees dan onze nieuwe informatiefolders. U kunt de folders vinden op www.meerssen.nl.

Onafhankelijke cliëntondersteuning

Als u te maken krijgt met een zorgvraag met betrekking tot de Wet maatschappelijke ondersteuning of jeugdhulp kunt u altijd iemand vragen aanwezig te zijn bij het gesprek met de gemeente of zorgaanbieder. Dit kan iemand zijn uit uw persoonlijke omgeving, bijvoorbeeld een familielid, vriend, mantelzorger of buren. Kan er niemand aanwezig zijn of wilt u graag een onafhankelijke professional erbij? Dan kunt u ondersteuning krijgen van een onafhankelijke cliëntondersteuner.  Deze helpt u o.a. met het aanvragen van de zorg/ondersteuning en het uitzoeken wat uw vragen/wensen zijn. De ondersteuner gaat met u mee naar gesprekken en denkt mee over oplossingen met hulp van mensen in uw eigen omgeving of buurt. Meer informatie hierover vindt u in de nieuwe folder Onafhankelijke cliëntondersteuning op www.meerssen.nl.

Heeft u geen internet? Bel even met het Sociaal Team. Onze medewerkers sturen u graag een papieren folder per post toe.

Spoed jeugdhulp

Bij spoedzaken met betrekking tot uw kind kunt u buiten kantooruren en in de weekenden contact opnemen met Spoed Eisende Hulp van Bureau Jeugdzorg Limburg via telefoon 088-0072990.

Veilig thuis

Veilig thuis is het meldpunt voor alle vormen van huiselijk geweld en kindermishandeling. Of het nu om uzelf, uw naaste familie, of om iemand anders gaat. U hoeft het niet 100% zeker te weten. Een vermoeden is voldoende. U neemt een belangrijke eerste stap door uw zorgen te delen met een vertrouwenspersoon. Kijk op www.vooreenveiligthuis.nl of bel het landelijke telefoonnummer 0800-2000.

Sensoor Telehulpverlening Limburg 24 uur

Heeft u behoefte aan een luisterend oor of een vertrouwelijk gesprek dan is Sensoor Telehulpverlening Limburg 24 uur per dag bereikbaar. Zij zijn bereikbaar op telefoon 045-5719999.

Informatie

Sociaal Team Gemeente Meerssen, telefoon 14 043. E-mail: sociaalteam@meerssen.nl

Openingstijden rond de feestdagen