Nieuwsbericht Ringweg rond luchthaven MAA officieel geopend

Publicatiedatum: 17 maart 2016 14.45 uur

Op woensdag 16 maart 2016 hebben de wethouders Guido Houben van de gemeente Meerssen en Hub Hodzelmans van de gemeente Beek samen met de heer Ronald Derksen, vertegenwoordiger van Land Development AviationValley Maastricht (LDAVM) de ringweg rond de luchthaven officieel geopend. Met de ringweg is een optimale ontsluiting van de bedrijventerreinen rond de luchthaven op de snelweg A2 gerealiseerd.

Opening Ringweg

Deze ringweg wordt gevormd door de Europalaan, de Vliegveldweg, de Bamfordweg en de Nieuwe Vliekerweg. Het project is in 2007 van start gegaan met de realisatie van de aansluiting Europalaan op de A2. De werkzaamheden aan de Vliegveldweg zijn in 2012 afgerond. Vervolgens is de Europalaan doorgetrokken tot aan de nieuwe cargoloods van de luchthaven. Deze ontsluiting is eind 2013 in gebruik genomen. In 2015 is de nieuwe aansluiting van de Bamfordweg op de ringweg rond de luchthaven gerealiseerd. Met de afronding van de werkzaamheden aan de Nieuwe Vliekerweg en Bamfordweg in Ulestraten is de realisatie van de ringweg rond Maastricht Aachen Airport nu voltooid.

De totale kosten voor de aanleg van de ringweg, ruim € 10 miljoen, worden betaald door middel van bijdragen van de deelnemende partijen en de inzet van subsidies die hiervoor ontvangen zijn van de Provincie Limburg, het Ministerie van Economische Zaken en het Ministerie van VROM.