Gemeente Meerssen | Revitalisering van de organisatie: wat betekent dit voor u?

Nieuwsbericht Revitalisering van de organisatie: wat betekent dit voor u?

Gepubliceerd op: 25 juni 2021 09:40

Revitalisatie organisatie (foto shutterstock)
Vorige week werd het Raadsvoorstel 'Revitalisering organisatie gemeente Meerssen' aangenomen. Dat betekent dat de gemeenteraad akkoord is met de plannen om de gemeentelijke organisatie nieuw leven in te blazen. Maar wat betekent dit nu voor de inwoners van de gemeente Meerssen? We vroegen het wethouder Gerard IJff.

Een klantgerichte organisatie

"De inwoners van de gemeente Meerssen hebben recht op een gemeentelijke organisatie die signalen uit de samenleving adequaat oppakt. Concreet betekent dat dat als u een brief stuurt, u binnen de gestelde tijd reactie krijgt. Dat we antwoord geven op uw vragen. Dat als er een probleem is, we helpen om tot een oplossing te komen." De wethouder noemde dit al eerder een 'klantgerichte organisatie'.

Fijn om te werken

Hij kijkt ook naar de gemeentelijke organisatie als werkgever. "We willen weer een plek worden waar het fijn is om te werken. Waar een goeie werksfeer hangt, waar we het werk kwalitatief en kwantitatief aankunnen." De afgelopen tijd zag IJff de hoge werkdruk. "Ik ben erg onder de indruk van de kwaliteit van de huidige medewerkers. Dat is nooit een discussiepunt geweest. Maar er waren te veel taken ten opzichte van het beschikbaar aantal mensen. Het is echt een prestatie wat we desondanks voor elkaar hebben gekregen."

Ruimte

De animo om voor de gemeente Meerssen te werken gaat dus weer omhoog. Bij de huidige collega's én bij nieuwe medewerkers. "Mensen zagen de laatste weken wellicht al menige vacature voorbij komen. De lege plekken worden opgevuld en er is ruimte voor 15 fte extra. Daarnaast hebben we de afgelopen tijd – toen we nog in afwachting waren van de situatie rondom de regieorganisatie – mensen op detacheringsbasis aangenomen. Aangezien we als gemeente zelfstandig blijven, kijken we nu of het van beide kanten bevalt en bieden we ze een dienstverband aan."

Verjonging

De afgelopen coronatijd met bijbehorend thuiswerken maakte duidelijk dat er goed gekeken moet worden naar de privé/werkbalans. "In die zin ben ik blij met het accent dat de gemeenteraad ons heeft meegegeven. Ga op zoek naar jonge medewerkers, bied stageplekken aan. Op die manier krijgen we mensen in huis die net zijn begonnen op de arbeidsmarkt. Voor onze oudere collega's dé kans om hun vak aan een ander over te dragen."

Revitalisatie organisatie (foto shutterstock)
Kansen

"Het mooie is dat we als gemeente weer nieuwe initiatieven kunnen oppakken. Rondom de energietransitie, sociale werkvoorziening, wijkaccommodaties, WMO, het basisonderwijs, vitale sportverenigingen en ga zo maar door. Dan wordt het normaal dat we prachtideeën, zoals het Herdenkingsbos, vol enthousiasme uitwerken. We kunnen op die manier doorgroeien naar een ondernemende overheid met een gezonde organisatie waar het volgende college mee verder kan. En dit alles in een gemeente waar de inwoners trots op hun gemeente zijn."