Gemeente Meerssen | Résidence De Herkenberg komt in beweging

Nieuwsbericht Résidence De Herkenberg komt in beweging

Gepubliceerd op: 23 september 2021 16:35

De coronacrisis heeft een duidelijk negatief effect op ons beweeggedrag. Ongeveer de helft van de ouderen in Nederland is minder gaan bewegen door de impact van Corona. Het advies van de overheid is dan ook om terug in beweging te komen: Bewegen is goed, meer bewegen is beter.

MBvO Herkenberg

Inwoners en omwonenden van Résidence de Herkenberg krijgen vanaf vandaag de gelegenheid hier verandering in te brengen. In de recreatieruimte zal namelijk iedere woensdag van 14.30-15.30 uur een MBvO op Muziek activiteit worden aangeboden (MBvO = Meer bewegen voor Ouderen). Gezellig bewegen, genieten van muziek en tegelijkertijd je conditie, kracht en balans op peil brengen.

Het initiatief is afkomstig van enkele bewoners uit Résidence de Herkenberg. "Toen deze inwoners naar mij toe kwamen met de vraag of ze een beweegactiviteit in de reactieruimte mochten organiseren, hoefde ik niet lang na te denken om dit mooie initiatief toe te zeggen. Bewegen voor ouderen is zeer belangrijk", aldus Luc van den Bergh (directeur Wonen Meerssen). "Bewegen is namelijk niet alleen goed voor de fysieke gezondheid, maar zeker ook voor de mentale gezondheid. Nu de maatregelen omtrent Corona het weer toelaten om vrij te bewegen is dit een uitgelezen kans te werken aan een gezonde leefstijl, waardoor het risico op zware coronaklachten wordt verlaagd."

"De activiteit is niet alleen voor inwoners van Résidence de Herkenberg," benadrukt Luc van den Bergh, "Ook omwonenden zijn van harte welkom! Want bewegen in een groep is nou eenmaal gezelliger en je kunt elkaar motiveren. Zo heb je een goede stok achter de deur!"

De training wordt verzorgd door Marie-Thérèse Crombag. De MBvO activiteit is ondergebracht bij Stichting Samen Meerssen. In de maand september is er een vrije inloop. Vanaf oktober zal deelname aan deze activiteit € 25,- per kwartaal gaan bedragen. Voor meer informatie over de activiteit of aanmelden kunt u een email sturen naar info@meerssen.nl