Gemeente Meerssen | Rechthebbenden van graven Meerssen en Bunde gezocht

Nieuwsbericht Rechthebbenden van graven Meerssen en Bunde gezocht

Gepubliceerd op: 13 oktober 2021 16:15

graven bordjes
Bij enkele graven op de begraafplaats van Meerssen en Bunde staan sinds kort bordjes. Van deze graven zijn de rechthebbenden onbekend. Nabestaanden, bezoekers of de rechthebbenden wordt gevraagd contact op te nemen met de gemeente. Dan kan gekeken worden wat met deze graven moet gebeuren.

Wat moet er met deze graven gebeuren?

Allerheiligen komt eraan. Het moment waarop begraafplaatsen wat vaker dan gemiddeld worden bezocht. Dat is ook de reden dat de bordjes nu geplaatst worden. In totaal zijn er zo'n 30 graven waarvan de rechthebbende niet bekend is. De gemeente hoopt met de bordjes te weten te komen wat er met de graven moet gebeuren.

Verlengen of afstand doen

Als iemand reageert op de oproep wordt samen gekeken wat er met het graf moet gebeuren. Wil deze persoon rechthebbende worden en het grafrecht verlengen? De kosten hiervoor zijn afhankelijk van het soort graf en het aantal jaren dat verlengd wordt. Of wil hij of zij afstand doen van het graf? In dat geval zal het graf op termijn geruimd worden.

Contact

Rechthebbenden, nabestaanden of bezoekers van een van de graven met een bordje kunnen contact opnemen via begraafplaatsadministratie@meerssen.nl of via het telefoonnummer 14 043.