Gemeente Meerssen | Rattenoverlast in Proosdijpark: ongediertebestrijder en lokmiddelen ingezet

Nieuwsbericht Rattenoverlast in Proosdijpark: ongediertebestrijder en lokmiddelen ingezet

Gepubliceerd op: 29 juli 2022 09:00

Het is u vast niet ontgaan dat er ratten rondlopen in ons mooie Proosdijpark (en omgeving). De oorzaak van rattenoverlast is vooral afval en voedselresten. Wij hebben een ongediertebestrijder ingeschakeld. Deze heeft al op diverse plekken vallen (lokdozen) met lokmiddelen geplaatst. We gaan komende tijd - indien nodig - nog meer vallen bijplaatsen. Willen we dat de ratten helemaal weg blijven, dan hebben we ook uw hulp hard nodig!

Verboden te voeren

Eendjes niet voeren!

Wat is nou leuker dan met uw kind of kleinkind de eendjes te voeren in het park. Ondanks dat we begrijpen dat dit leuk is, willen we u toch vriendelijk vragen dit niet te doen om overlast tegen te gaan. Er blijft té veel brood achter dat niet door de eenden (en andere watervogels) wordt opgegeten. 

Verboden te voeren
Ratten zijn dol op voedselresten. En zolang de ratten voldoende voedsel vinden in en rond het park, kruipen ze niet in de lokdozen. Ratten planten zich bovendien in rap tempo voort. Dus wij vragen u dringend de eenden niet te voeren! Er zijn inmiddels borden bij de vijver geplaatst met 'verboden te voeren'. 

Let op uw afval(containers)

Ook vragen we bewoners en ondernemers rond het Proosdijpark en de Markt hun afval goed op te bergen, zodat dit geen ratten kan aantrekken. Zorg ervoor dat afvalcontainers niet toegankelijk zijn voor ratten en gooi ook geen afval(zakken) naast de containers. Ook dit trekt ratten aan.