Nieuwsbericht Raad van State verklaart beroep tegen Bestemmingsplan Pletsstraat-Sint Agnesplein ongegrond

Publicatiedatum: 12 mei 2017 12.45 uur

Op woensdag 10 mei 2017 deed de Raad van State de langverwachte uitspraak met betrekking tot het beroep tegen het Bestemmingsplan Pletsstraat-Sint Agnesplein. De Raad van State verklaarde het beroep ongegrond. Hiermee is het bestemmingsplan onherroepelijk geworden en kunnen de initiatiefnemers starten met de realisatie van het plan Pletsstraat-Sint Agnesplein Bunde. Tegen de uitspraak van de Raad van State is geen hoger beroep meer mogelijk.

Wethouder Ruimtelijke Ordening Guido Houben: "Ik ben blij dat er nu definitief duidelijkheid is gekomen voor de inwoners van Bunde. We kunnen nu het startsein geven voor de realisatie van het plan. Een plan dat een belangrijke impuls geeft aan de leefbaarheid van de kern Bunde."

Centrumplan Bunde

Het plan

Het plan Pletsstraat-Sint Agnesplein voorziet in de bouw van een supermarkt (1.250 m²) met daarboven 20 huurappartementen aan het Sint Agnesplein. Aan de Pletsstraat wordt een nieuw gezondheidscentrum gerealiseerd. In het tussenliggende gebied worden 85 nieuwe parkeerplaatsen aangelegd. Op het Sint Agnesplein komen nog eens 20 extra parkeerplaatsen.

Vervolg

In mei en juni zullen de laatste bewoners van de bestaande appartementen aan het Sint Agnesplein verhuizen. De initiatiefnemers zijn druk bezig zijn met de voorbereidingen van sloop van de woningen, de technische voorbereidingen voor het parkeerterrein en de bouwplannen.