Gemeente Meerssen | Raad on tour naar Geulle

Nieuwsbericht Raad on tour naar Geulle

Gepubliceerd op: 02 september 2021 17:00

watermolen Geulle 2
Onder de noemer Raad on Tour gaat de gemeenteraad van de gemeente Meerssen op werkbezoek naar de verschillende kernen. De afgelopen jaren werden Meerssen, Bunde en Ulestraten bezocht. Op donderdag 9 september is het de beurt aan Geulle. Naast bezoekjes aan bijzondere projecten in deze kern is er natuurlijk ook aandacht voor de wateroverlast van afgelopen juli.

Programma

De bezoeken aan Meerssen, Bunde en Ulestraten zijn alweer een tijdje geleden. Corona gooide het afgelopen anderhalf jaar roet in het eten. Nu de maatregelen het toelaten staat de kern Geulle op het programma. De Raad on tour begint bij de Watermolen. Daarna volgt een rondleiding door het gebied rondom project In 't Riet.

Wateroverlast

In Westbroek wordt vervolgens uitgebreid stil gestaan bij de watersnoodramp. Uiteraard zijn er meer gebieden in de gemeente die onder water kwamen te staan. Zowel de immateriële als de materiële schade is bij vele gedupeerden enorm en heeft nog steeds een grote impact op mensen. Tijdens deze tour is er helaas niet meer ruimte om ook hier aandacht aan te schenken. Dit neemt niet weg dat de gemeenteraad zich volop betrokken voelt bij alle getroffenen. De Raad on Tour eindigt in gemeenschapshuis De Kollekamp.

Het volgende bezoek staat gepland op 18 november 2021. Dan gaat de raad naar de kern Rothem.