Terug
Snelzoeken

Nieuwsbericht Raad on Tour bezoekt kern Ulestraten

Gepubliceerd op: 31 januari 2020 12:35

Raad on Tour - Ulestraten (1)
In mei 2019 startte de gemeenteraad onder de naam 'Raad on Tour' met een serie werkbezoeken aan alle kernen. Als eerste was de kern Bunde aan de beurt. Daarna bezocht de raad de kern Meerssen. Donderdag 30 januari waren de raadsleden in de kern Ulestraten.

Allereerst gingen de deelnemers naar de Kwallef van Vliek. Deze cultuur-historische moestuin (Kwallef) hoorde vroeger bij kasteel Vliek, dat aan de overzijde ligt. Een aantal vrijwilligers ontving de raadsleden en gaf hen een nadere toelichting over deze Kwallef. 

Raad on Tour - Ulestraten (2)
Daarna gingen de deelnemers van de Raad on Tour naar de nieuwe gymzaal in Ulestraten. Hier gaf een beleidsmedewerker van de gemeente uitleg over het centrumplan Ulestraten. 
Hij vertelde over de plannen voor dit gebied en lichtte de stand van zaken toe. 

Raad on Tour - Ulestraten (3)
Het gezelschap ging vervolgens naar Langs de Gewannen 20. Hier wordt een landschapsbegraafplaats aangelegd.
De deelnemers kregen op deze plek uitleg over de plannen. Een aantal deelnemers trotseerde het drassige veld en de stromende regen om van dichtbij te bekijken waar het een en ander wordt gerealiseerd. 

Het gezelschap beëindigde het programma in gemeenschapshuis d'n Huppel. De deelnemers van de Raad on Tour werden hier ontvangen door de leden van het bestuur van het gemeenschapshuis en de vrijwilligers, die zich inzetten voor het huiskamerproject en het Buurtnetwerk Ulestraten. Zij hebben zich aan de deelnemers voorgesteld en uitgelegd waar zij zich precies voor inzetten. Met een groepsfoto en een hapje en drankje werd het programma van deze Raad on Tour afgesloten!

Raad on Tour - Ulestraten (4)


Meer foto's: zie www.meervandaag.nl