Gemeente Meerssen | Raad on Tour bezoekt kern Geulle

Nieuwsbericht Raad on Tour bezoekt kern Geulle

Gepubliceerd op: 10 september 2021 10:30

In mei 2019 startte de gemeenteraad onder de naam 'Raad on Tour' met een serie werkbezoeken aan alle woonkernen van de gemeente Meerssen. Als eerste was de kern Bunde aan de beurt. Daarna bezocht de Raad de kernen Meerssen en Ulestraten. Na enige vertraging door corona heeft de Gemeenteraad op donderdag 9 september de kern Geulle bezocht.

Het programma van de Raad on Tour in Geulle startte bij de Watermolen in Geulle. De deelnemers werden ontvangen met koffie en vlaai. Vervolgens gaven de eigenaren van de Watermolen de deelnemers een rondleiding en namen hen mee in de gerealiseerde en toekomstige plannen bij de Watermolen.

Raad on Tour in Geulle

Raad on Tour in Geulle

Raad on Tour in Geulle - Watermolen

Vervolgens vertrok het gezelschap naar het gebied rondom projectlocatie In 't Riet. Een medewerker van de gemeente Meerssen en een medewerker van initiatiefnemer Zorg & Co gaven hier een toelichting over het gebied en de toekomstige plannen.

Raad on Tour in Geulle - In 't Riet

Raad on Tour in Geulle - In 't Riet

Daarna werd een bezoek gebracht aan het getroffen gebied van de watersnoodramp in Westbroek. Een inwoner heeft de deelnemers ontvangen in haar door wateroverlast getroffen woning. Hier heeft zij gesproken over haar ervaringen en die van andere buurtgenoten, tijdens- en na de wateroverlast.

Raad on Tour in Geulle

Als sluitstuk van het programma heeft het gezelschap een bezoek gebracht aan gemeenschapshuis De Kollekamp. Na een rondleiding - waarbij onder andere aandacht was voor het huiskamerproject - is er een presentatie gegeven over de toekomst van gemeenschapshuis De Kollekamp. Hierin werden de plannen voor de privatisering en verbouwing van het gemeenschapshuis toegelicht.

Met een hapje en drankje in gemeenschapshuis De Kollekamp werd het programma van de Raad on Tour in Geulle afgerond.

Raad on Tour in Geulle

Raad on Tour in Geulle - Kollekamp