Terug
Snelzoeken

Nieuwsbericht Project Hart voor Meerssen – Hartveilig nieuwe partner

Gepubliceerd op: 14 januari 2019 10:00

AED-nieuwe partner
Jaarlijks krijgt één op de duizend Nederlanders te maken met een hartstilstand. De meeste mensen overkomt het thuis, in hun vertrouwde woonomgeving. Op zulke kritieke momenten is het van levensbelang dat hulp nabij is. Door reanimatie kan een groot aantal sterfgevallen worden voorkomen. De gemeente Meerssen maakt zich daarom al een aantal jaar sterk voor een dekkend netwerk van AED's in de openbare ruimte. Daarnaast bieden we cursussen Reanimatie & AED aan. Zo streven we ernaar dat er voldoende vrijwilligers (aangesloten op het netwerk van Hartslagnu) zijn die weten wat ze moeten doen bij een reanimatie en een AED kunnen bedienen. Dit doen we onder de naam Hart voor Meerssen.

Een nieuwe organisatie

In het verleden verzorgde Ocean de reanimatiecursussen voor gemeente Meerssen. Vivon was onze partner voor (het onderhoud van) de AED's. Dit is veranderd. Vanaf november 2018 is de samenwerking gestart met onze nieuwe partner Hartveilig. Hartveilig gaat zowel het onderhoud en beheer van de AED's doen, als de cursussen geven. Oftewel, één organisatie voor alles rondom AED's.

Contactgegevens Hartveilig

Wat betekent dit voor u? Vanaf nu kunt u voor alle vragen en opmerkingen over AED's of de cursussen terecht kunt bij Hartveilig. U kunt hen bereiken via de volgende contactgegevens:

E-mail: info@hartveilig.nl
Tel.: 043 – 601 02 12
Gsm: 06 – 53 83 29 49
www.hartveilig.nl

Ook storingen van AED's kunt u melden bij Hartveilig.

Cursussen Reanimatie & AED's

In 2019 zullen we weer cursussen Reanimatie & AED's gaan aanbieden. Hier kunt u als inwoner van Meerssen voor aanmelden. De cursus is gratis als u zich na afloop van de cursus inschrijft bij het netwerk van Hartslagnu (of uw inschrijving hiervoor verlengt). De data van de nieuwe cursussen zijn nog niet bekend. Deze zullen we tijdig aankondigen in de Geulbode, via de gemeentelijke website en via de digitale nieuwsbrief van de gemeente. Ook kunt u de website van Hartveilig in de gaten houden. Wanneer de data bekend zijn, kunt u zich aanmelden via de website van Hartveilig.

Reanimatienetwerk Hartslagnu

Na afronding van de cursus ontvangt u een certificaat. Wij gaan er vanuit dat u na afronding van de cursus zich aansluit bij Hartslagnu. Hartslagnu is een landelijke reanimatie-oproepnetwerk.  Vrijwilligers in dit netwerk worden per SMS gealarmeerd om bij een hartstilstand hulp te bieden. Voor dit doel zijn ook in onze gemeente AED's geplaatst. Hoe u zich na de cursus moet aanmelden voor het Hartslagnu-netwerk hoort u tijdens de cursus.