Gemeente Meerssen | Project Hart voor Meerssen - Volg nu een cursus reanimatie & AED-gebruik

Nieuwsbericht Project Hart voor Meerssen - Volg nu een cursus reanimatie & AED-gebruik

Gepubliceerd op: 21 december 2022 09:25

Hart voor Meerssen
Iedere week krijgen zo'n 300 mensen in Nederland buiten het ziekenhuis een hartstilstand. De kans op overleven is het grootst als er binnen zes minuten wordt gestart met reanimatie. Daarom bieden we (herhaling)cursussen Reanimatie & AED-gebruik, zodat er voldoende vrijwilligers zijn die weten wat ze moeten doen bij een reanimatie en hoe ze een AED moeten bedienen. Binnenkort kunt u weer een cursus volgen. Woont u in gemeente Meerssen en meldt u zich na de cursus direct aan als burgerhulpverlener bij HartslagNu? Dan volgt u de cursus gratis!

Volg de training!

Als inwoner van de gemeente Meerssen krijgt u weer de mogelijkheid om een cursus reanimatie en AED-gebruik te volgen. De cursus wordt verzorgd door Hartveilig uit Valkenburg aan de Geul. Tijdens de cursus komen de volgende onderdelen aan bod:

  • Veiligheid bij benaderen slachtoffer, snelle diagnosestelling;
  • Snel en accuraat hulp inroepen van 112 en andere hulpverleners (AED);
  • Het op de juiste wijze toepassen van hartmassage en mond-op-mondbeademing, zowel met als zonder hulpmiddelen;
  • Snel en veilig aansluiten van de AED.

De cursus is toegankelijk voor beginners en voor gevorderden. De gevorderden krijgen tijdens de training indien gewenst verdiepingsstof.

Wanneer & waar?

  • 12 januari 2023, 18:30 uur tot en met 20:15 uur; Het Wapen van Geulle, Hulserstraat 10, 6243 BN Geulle
  • 12 januari 2023, 20:30 uur tot en met 22:15 uur; Het Wapen van Geulle, Hulserstraat 10, 6243 BN Geulle

Aanmelden

Aanmelden kan via de website van hartveilig. Mocht dit niet lukken dan kunt u zich ook telefonisch aanmelden bij Hartveilig via telefoonnummer 043-6010212.
Wacht niet te lang met inschrijven want er zijn maar een beperkt aantal plaatsen beschikbaar!

Reanimatienetwerk

Na afronding van de cursus ontvangt u een certificaat. Wij gaan er vanuit dat u zich na afronding van de cursus aansluit bij HartslagNu. HartslagNu is het landelijke reanimatie-oproepnetwerk. Vrijwilligers in dit netwerk worden per SMS gealarmeerd om bij een hartstilstand hulp te bieden. Voor dit doel zijn ook in onze gemeente AED's geplaatst.

Kosten

Als u zich na afronding van de cursus direct aansluit bij HartslagNu (of al aangemeld bent bij HartslagNu) volgt u de cursus gratis. Gemeente Meerssen neemt dan de kosten op zich. Wenst u zich niet aan te melden bij HartslagNu, betaalt u €30,- voor de cursus. De kosten worden door Hartveilig bij u in rekening gebracht.

Iedereen is welkom!

Mocht u van anderen weten dat zij ook deze cursus willen volgen, dan willen wij u vragen hen hierop te attenderen. Als gevolg van de AVG kunnen wij bestaande vrijwilligers geen persoonlijk bericht sturen.

Vragen?

Voor eventuele vragen kunt u contact opnemen met Hartveilig via 043-6010212 of kijk op www.hartveilig.nl.