Terug
Snelzoeken

Nieuwsbericht Project Hart voor Meerssen - Volg nu een cursus reanimatie & AED-gebruik

Gepubliceerd op: 22 november 2018 13:00

Hart voor Meerssen

Jaarlijks krijgt één op de duizend Nederlanders te maken met een hartstilstand. De meeste mensen overkomt het thuis, in hun vertrouwde woonomgeving. Op zulke kritieke momenten is het van levensbelang dat er hulp nabij is. Door reanimatie kan een fiks aantal sterfgevallen worden voorkomen. De gemeente Meerssen maakt zich daarom al een aantal jaar sterk voor een dekkend netwerk van AEDs in de openbare ruimte. Daarnaast bieden we cursussen Reanimatie & AED zodat er voldoende vrijwilligers zijn die weten wat ze moeten doen bij een reanimatie en hoe ze een AED moeten bedienen. We verwachten dat deelnemers zich na de cursus aanmelden bij Hartslagnu. Dit doen we onder de projectnaam Hart voor Meerssen. Op 27 en 29 november kunt u weer een cursus volgen.

Volg de training!

Als inwoner van de gemeente Meerssen krijgt u weer de mogelijkheid om een cursus reanimatie en AED-gebruik te volgen. Tijdens de cursus komen de volgende onderdelen aan bod:

  • Veiligheid bij benaderen slachtoffer, snelle diagnosestelling;
  • Snel en accuraat hulp inroepen van 112 en andere hulpverleners (AED);
  • Het op de juiste wijze toepassen van hartmassage en mond-op-mondbeademing, zowel met als zonder hulpmiddelen;
  • Snel en veilig aansluiten van de AED.

De cursus is toegankelijk voor beginners en voor gevorderden. De gevorderden krijgen tijdens de training verdiepingsstof.

Wanneer & waar?

De cursussen vinden plaats op dinsdag 27 november en donderdag 29 november van 19.00-22.00 uur in de Auw Kerk in Bunde (Burchtstraat 2, 6241 CR). Deze cursus wordt gefaciliteerd door de gemeente.

In vorige berichten stond dat u een eigen bijdrage moest betalen van € 5,-. Dit komt te vervallen. De gemeente zal deze kosten op zich nemen.

Aanmelden

Aanmelden kan via http://www.hartveilig.nl/cursus-data-reanimatie-en-aed-bediener/.

Mocht dit niet lukken dan kunt u zich ook telefonisch aanmelden via telefoonnummer 043-6010212.

Wacht niet te lang met inschrijven want er zijn maar een beperkt aantal plaatsen beschikbaar!

Reanimatienetwerk

Na afronding van de cursus ontvangt u een certificaat. Wij gaan er vanuit dat u na afronding van de cursus zich aansluit bij Hartslagnu. Hartslagnu is een landelijke reanimatie-oproepnetwerk. Vrijwilligers in dit netwerk worden per SMS gealarmeerd om bij een hartstilstand hulp te bieden. Voor dit doel zijn ook in onze gemeente AEDs geplaatst.

Een nieuwe organisatie

In het verleden verzorgde Ocean de reanimatiecursussen voor gemeente Meerssen. Vivon was onze partner voor de AEDs. Dit gaat veranderen. Met ingang van november 2018 is de samenwerking gestart met onze nieuwe partner Hartveilig. Hartveilig gaat zowel het onderhoud en beheer van de AEDs doen, als ook de cursussen. Oftewel, één organisatie voor alles rondom AEDs. De cursussen zullen dus verzorgd worden door Hartveilig.

Iedereen is welkom!

Mocht u van anderen weten dat zij ook deze cursus willen doen, dan willen wij u vragen hen hierop te attenderen. Als gevolg van de AVG mag er geen overdracht plaatsvinden van de persoonsgegevens van Ocean naar Hartveilig. Hierdoor kunnen wij bestaande vrijwilligers geen persoonlijk bericht sturen.

Heb Hart voor Meerssen. Doe mee!