Terug
Snelzoeken

Nieuwsbericht Presentatie Via Belgica gids: 188 pagina's inspiratie over Romeins Zuid-Limburg

Gepubliceerd op: 25 juli 2018 11:20

Boek Via Belgica
Op vrijdag 20 juli werd in het bijzijn van gedeputeerde Hans Teunissen de Via Belgica gids gepresenteerd. Naast 'Romeinse' recepten biedt de gids wandelroutes, beeldreportages, essays en andersoortige inspiratie over Romeins Zuid-Limburg.

We dagen u uit

Hans Teunissen: "Sinds 2015 is de Provincie Limburg actief om bijzondere archeologische verhalen toegankelijk te maken voor een breed publiek. Het project Via Belgica is hier een prachtig voorbeeld van. In deze gids wordt u uitgedaagd de Via Belgica, de Romeinse weg door Zuid-Limburg, te ontdekken. Al bladerend herleeft Limburgs Romeins verleden!".

Romeins erfgoed volop zichtbaar en beleefbaar

Een lange afstandswandeling en acht ommetjes brengen het Romeins verleden weer tot leven. De routes zijn voorzien van een kaart en uitgebreide routebeschrijving. Onderweg wordt tekst en uitleg gegeven bij plekken en vondsten die een link hebben met het Romeins verleden van de streek.

Limburgse chefs stellen 'Romeinse' recepten samen

Exclusief in deze gids zijn acht smakelijke recepten te vinden die door regionale chefkoks zijn ontwikkeld. Zij hebben zich laten inspireren door de Romeinse keuken en de lokale producten en gewassen die de Romeinen ooit introduceerden in Zuid-Limburg.

Journalistieke essays

De gids biedt ook ruimte voor diepgang en reflectie. Hans Moleman, Kris Förster en Loes van Oort leggen in hun essays (long reads) de link tussen heden en verleden en schrijven over archeologie, voeding, innovatie, architectuur, cultuur en landschap.

Verkooppunten

De 188 pagina's tellende gids (hardcover) kost € 12,-- en is verkrijgbaar bij het VVV Servicepunt Meerssen (Bloemenhuis de Zonnestraal), Gasthuisstraat 28 te Meerssen en Ontmoet Anna, Stationsplein 1 te Meerssen. De actuele lijst met alle verkooppunten is te vinden op viabelgica.nl.

Voor meer informatie zie www.viabelgica.nl