Nieuwsbericht Presentatie jaarboek 2016 Stichting Historische en Heemkundige Studies in & rond het Geuldal

Publicatiedatum: 01 december 2016 16.05 uur

Op vrijdag 25 november vond in het Leopoldskerkje in Meerssen de presentatie plaats van het 26e Jaarboek van de Stichting Historische en Heemkundige Studies in en rond het Geuldal. Wethouder Berry van Rijswijk mocht het eerste exemplaar uit handen van voorzitter Rob van der Heijden in ontvangst nemen.

Jaarboek

Gastheer

De gemeente Meerssen trad op als gastheer voor de presentatie van het jaarboek, omdat Meerssen prominent naar voren komt in het opgenomen artikel 'Een oorlog, een vluchteling en een molen aan de Geul'. Kunsthistorica Mariette Paris-Vankan beschrijft in dit artikel de wordingsgeschiedenis van de Meerssense School: een groep kunstenaars waartoe o.a. Jan van Puijenbroeck, Charles Eyck, Jos Tielens, Alphons Volders en Willem van Konijnenburg behoren.

Jaarboek

Meerssense school

Wethouder Berry van Rijswijk benadrukte in zijn toespraak de waarde van de Meerssense School en de nieuwe manier van kijken die door deze groep kunstenaars werd geïntroduceerd. Met het jaarboek 2016 levert de stichting weer een mooie bijdrage aan het ontsluiten van de rijke geschiedenis van het Geuldal, aldus wethouder Van Rijkswijk.

Jaarboek bestellen?

Het Jaarboek 2016 is te bestellen via de site van de Stichting Historische en Heemkundige Studies in en rond het Geuldal: www.historiegeuldal.nl

Foto's: Karel Curvers, www.meervandaag.nl