Gemeente Meerssen | Pomp defect: fonteinen Proosdijparkvijver doen het niet

Nieuwsbericht Pomp defect: fonteinen Proosdijparkvijver doen het niet

Gepubliceerd op: 19 juli 2022 11:55

Fonteinen
Het is u vast al opgevallen dat de fonteinen in onze mooie Proosdijparkvijver het niet doen. Dat komt doordat één van de pompen defect is.

Reparatie pomp

De pomp is op dit moment in reparatie. Helaas moeten we wachten op bepaalde onderdelen, die op moment niet beschikbaar zijn. Dat betekent dat het wat langer duurt. We hopen de pomp zo snel mogelijk weer terug te kunnen plaatsen.

Algen

Ook dit jaar zijn er weer veel algen in de vijver. Op dit moment verwijderen we handmatig de algen. We hebben ook de stroming in de vijver weer op gang gebracht. Dat zorgt voor vers zuurstofrijk water uit de Watervalderbeek richting de vijver.

Zodra het grootste deel van de algen verwijderd is, zetten we de nog aanwezige fontein aan. Het kan echter zo zijn dat we deze fontein weer moeten uitzetten als we merken dat de pomp verstopt raakt met algen. Dit om te voorkomen dat ook deze pompt kapot gaat. 

Eenden svp niet voeren!

Wat is nu leuker dan met uw kind of kleinkind de eendjes te voeren in het park. Ondanks dat we begrijpen dat dit leuk is, willen we u toch vriendelijk vragen dit niet te doen. Dit om overlast in het park tegen te gaan.

Naast de grote hoeveelheid algen is het u vast niet ontgaan dat er ook al geruime tijd veel watervogels én ratten aanwezig zijn in het park. Dit komt doordat er téveel brood achter blijft, dat de dieren niet opeten. De voedselresten trekken watervogels en ratten aan. Door niet meer te voeren, kunnen we deze overlast verminderen. Er worden binnenkort dan ook borden geplaatst met 'niet voeren'.