Terug
Snelzoeken

Nieuwsbericht Plaatsing kunstwerk rotonde Fregatweg-Meerssenhovenweg

Gepubliceerd op: 19 oktober 2018 15:10

Op donderdag 25 oktober wordt het kunstwerk 'Aigle' van kunstenaar Maarten Vaessen op de rotonde Fregatweg/Meerssenhovenweg geplaatst. Het kunstwerk verbeeldt een overvliegende adelaar van ijzer hooggeplaatst op een boogconstructie. Achterliggende gedachte van het kunstwerk is dat Meerssen vanuit de lucht bezien pas echt tot leven komt. Rondom het kunstwerk wordt beplanting aangebracht in de vorm van siergras.

Maarten Vaessen - ijzerkunstenaar
Kunstenaar Maarten Vaessen over zijn kunstwerk:
"Eigenlijk zou je vleugels moeten hebben om Meerssen met zijn kernen vanuit de lucht te kunnen zien. Hoe de A2, de Geul en de Maas de weg wijzen naar Meerssen dat de toegangspoort vormt naar het Heuvelland. Het is geen toeval dat een adelaar in het gemeentewapen van Meerssen zit. Ja, je zou moeten vliegen als een adelaar om Meerssen goed te zien!"

Selectie
Bij de selectie van het kunstwerk begin 2018 was de Selectiecommissie (vertegenwoordiging Gemeente Meerssen, Huis voor de Kunsten en Stichting Kunst, Cultuur, Erfgoed en Toerisme)unaniem van oordeel dat het ontwerp van Maarten Vaessen origineel en krachtig van opzet is en potentie heeft om een landmark voor Meerssen te worden. Het ontwerp van Maarten Vaessen werd als beste gekozen uit 34 inzendingen.

Een foto van het kunstwerk op locatie volgt.