Nieuwsbericht Pijlerlezing over Kinderarmoede

Publicatiedatum: 13 juni 2018 11.25 uur

Pijler
Je ziet het vaak niet aan kinderen wanneer ze opgroeien in armoede. In Limburg stijgt het aantal al jaren. In sommige buurten leeft zelfs een op de drie kinderen in een gezin waar nauwelijks geld is voor gezond voedsel, onderdak of kleding.

Hoe is dat voor die kinderen en wat zijn de consequenties? Judith Janssen (Journalist Dagblad De Limburger) heeft onderzoek gedaan naar het thema en de bijbehorende vragen. Tijdens de Pijlerlezing op 26 juni deelt zij graag haar inspirerend verhaal.

Een lege maag heeft geen oren

Ook Jacques Hendrikx (Co-Founder NJO) krijgt het woord die dag. Hij vertelt over zijn initiatief Nationaal Jeugd Ontbijt. Wanneer een kind zonder ontbijt aan de dag begint, leidt dit tot serieuze gevolgen zoals concentratieproblemen en slechtere schoolresultaten. Het Nationaal Jeugd Ontbijt ziet kansen om deze vicieuze en noodlottige cirkel te doorbreken.

Meer informatie

Wanneer: 26 juni 2018 van 15.00-17.00 uur
Waar: Center Manjefiek Malberg - Malbergsingel 62, 6218 AV Maastricht
Aanvullende informatie: Aanmelden is niet verplicht, maar wel wenselijk om een indicatie te krijgen van de opkomst. Dit kan via depijler@huisvoordezorg.nl.

Iedereen is welkom. Aan deelname zijn géén kosten verbonden. U kunt gratis parkeren op het aangrenzend parkeerterrein. Vanaf station Maastricht kunt u een rechtstreekse busverbinding nemen richting de Malbergsingel.

Wat is De Pijler?

De Pijler biedt advies en ondersteuning aan initiatieven in Limburg die zich inzetten op het gebied van armoede en sociale uitsluiting. Met haar werkzaamheden als kennismakelaar en expertisecentrum rondom de genoemde thema's levert De Pijler een positieve bijdrage aan de vitaliteit van de Limburgse samenleving. Indien u meer informatie wil over Pijlerlezingen, kunt u contact opnemen met Stephanie Schols via 06-58073081.