Terug
Snelzoeken

Nieuwsbericht Peuteropvang Pinokkio viert feest

Gepubliceerd op: 14 februari 2019 14:25

Pinokkio
Peuteropvang Pinokkio in Moorveld is vanaf 1 februari 2019 een officiële VVE-locatie. VVE betekent Voor- en Vroegschoolse Educatie. Reden voor een feestje dus! Op 12 februari werd dit dan ook samen met de ouders gevierd. Wethouder Marly Heusschen ging langs om de medewerkers te feliciteren.

Bewegen maar!

Wethouder Marly Heusschen heeft alle medewerkers en de vrijwilliger van de opvang hartelijk bedankt voor hun inzet. De professionaliteit en betrokkenheid van de medewerkers en vrijwilliger zijn bewonderenswaardig!

Natuurlijk kwam de wethouder niet met lege handen. Peuteropvang Pinokkio ontving een tegoedbon ter waarde van € 100,- voor de aanschaf van buitenspeel attributen, zodat de peuters lekker kunnen bewegen! Speciaal voor de peuters en de aanwezige ouders werd er daarna goed gevierd met leuke beweegactiviteiten.

Wat is Voor- en Vroegschoolse Educatie?

Voor- en Vroegschoolse Educatie (VVE) is onderwijs voor 2 tot 6-jarigen met een (dreigende) taalachterstand. Een voorschool is een kinderdagverblijf of peuteropvang. Met vroegschool bedoelen we de groepen 1 en 2 van de basisschool. Doel van VVE is om taalachterstanden vroegtijdig op te sporen en tegen te gaan, zodat deze kinderen zonder achterstand naar groep 3 gaan.

De gemeente werkt samen met de scholen van Kom Leren en INNOVO, peuteropvang Spelenderwijs, kinderopvang MIK en jeugdgezondheidszorg Envida aan een goed kwalitatief, maar ook een bereikbaar aanbod van VVE. Om deze reden zijn alle peuteropvanglocaties in Meerssen een VVE-locatie geworden.