Gemeente Meerssen | Per 1 juli 2021: alle officiële publicaties op www.overheid.nl

Nieuwsbericht Per 1 juli 2021: alle officiële publicaties op www.overheid.nl

Gepubliceerd op: 02 juni 2021 13:30

Wet officiële publicaties: alle informatie op één plek

Vergrootglas, kind met vergrootglas
Per 1 juli 2021 vindt u de wekelijkse officiële bekendmakingen van de gemeente Meerssen op www.Overheid.nl. Op 1 juli treedt namelijk de Wet elektronische publicaties (WEP) in werking. Deze wet verplicht gemeenten, provincies, waterschappen en andere overheidsinstanties om officiële publicaties online te zetten op één website. 
De nieuwe wet is bedoeld om u laagdrempelig en tijdig te informeren over besluiten die gevolgen hebben voor uw leefomgeving. Daardoor kunt u makkelijker uw recht van inspraak uitoefenen. 

Wet- en regelgeving

Op www.Overheid.nl vindt u ook alle wet- en regelgeving van de overheid. Voor de gemeente zijn dit voornamelijk verordeningen en beleidsregels. 

Officiële bekendmakingen automatisch in uw mailbox ontvangen? 

Maak dan gebruik van de automatische attenderingsservice van MijnOverheid. U krijgt dan automatisch een mailtje als er officiële publicaties zijn over uw eigen leefomgeving. De attenderingsservice is beschikbaar voor alle mensen van 23 jaar en ouder met een geactiveerd account (en e-mailadres) op MijnOverheid. Aanmelden voor MijnOverheid.

Heeft u al een geactiveerd account op MijnOverheid? Dan hoeft u niks te doen. Het eerste mailtje krijgt u ongevraagd. Vervolgens kun u de attenderingsservice zelf aanpassen of beëindigen. De attenderingsservice wordt in de periode 1 juli tot 1 oktober 2021 door de rijksoverheid over het hele land 'uitgerold' en is dus niet meteen voor iedereen beschikbaar. 

Overig nieuws van de gemeente automatisch in uw mailbox ontvangen?

Meld u dan aan voor onze wekelijkse nieuwsbrief Sfeervol Meerssen. Deze stuurt u automatisch naar de nieuwste informatie op onze website www.meerssen.nl en sociale media. Aanmelden nieuwsbrief.

Geen internet? 

Voor mensen zonder internet blijft de gemeente Meerssen officiële bekendmakingen en overig nieuws beknopt publiceren op de papieren gemeentepagina in Weekblad de Geulbode. Op verzoek is de volledige informatie op papier verkrijgbaar. Hiervoor kan men terecht bij het gemeentelijke Klant Contact Centrum via het algemene telefoonnummer 14 043.