Gemeente Meerssen | Panorama Zuid-Limburg: meedenken over toekomstperspectieven

Nieuwsbericht Panorama Zuid-Limburg: meedenken over toekomstperspectieven

Gepubliceerd op: 15 september 2022 15:15

Panorama Zuid-Limburg
Zuid-Limburg gaat de komende tijd op allerlei gebieden veranderen. Dat is nodig om ervoor te zorgen dat de regio een aantrekkelijke plek blijft om te wonen, werken en recreëren. In het project Panorama Zuid-Limburg werken Provincie Limburg, het Rijk, Stadsregio Parkstad Limburg en diverse gemeenten samen aan een nieuw toekomstbeeld voor Zuid-Limburg in 2050.

Over een aantal jaren zullen we de ruimte in onze regio op een andere manier gebruiken dan we tot nu gewend zijn. Dat komt onder meer door veranderingen in de landbouw, ons energiesysteem en mobiliteit, maar ook door het verduurzamen van woningen en het circulair maken van de economie. Onder de vlag van NOVI-gebied Zuid-Limburg proberen de organiserende partijen samen de meest relevante ruimteclaims in beeld te brengen. Op basis van de belangrijkste beleidskeuzes stellen ze daarna drie aantrekkelijke en tegelijkertijd onderscheidende toekomstperspectieven op. Eind 2022 mondt dat uit in een toekomstbeeld, dat in 2023 als basis dient voor een ruimtelijke ontwikkelstrategie voor de regio.

Uitgebreide informatie over Panorama Zuid-Limburg vindt u op www.panoramazuidlimburg.nl

Meedenken

De toekomstperspectieven zijn nog niet af. U kunt nog meedenken! Aan de hand van conceptbeelden en schetsen maakt u kennis met de drie voorlopige toekomstperspectieven. U mag ook zelf mee ontwerpen, ideeën inbrengen of suggesties doen. Met alle input worden de toekomstperspectieven verder aangescherpt en aangevuld.

Waar kunt u de concept toekomstperspectieven zien?

U kunt de drie toekomstperspectieven de komende weken nog zien op drie locaties:

  • Sittard – vanaf nu t/m 16 september
    locatie: Bibliotheek Ligne | Ligne 2, 6131 MT Sittard
  • Valkenburg – 19 september t/m 23 september
    locatie: Polfermolen | Plenkertstraat 50, 6301 GM Valkenburg a/d Geul
  • Maastricht en omgeving – 26 september t/m 9 oktober
    locatie: Bureau Europa | Boschstraat 9 6211 AS Maastricht

Op de locaties tonen we een korte introductiefilm met een toelichting op Panorama Zuid-Limburg. Ook hangen er op de locaties posters die de drie concept toekomstperspectieven laten zien aan de hand van uiteenlopende beelden. De bouwstenen waaruit de toekomstperspectieven tot stand zijn gekomen, zijn ook te zien. Het is mogelijk om zelf extra bouwstenen toe te voegen (schetsen, tekenen of verwoorden) en bestaande bouwstenen aan te vullen of van commentaar te voorzien. Geïnteresseerden kunnen met of zonder afspraak binnen lopen tijdens de openingstijden van de betreffende locaties. Op bepaalde tijden zullen we ook met een vertegenwoordiging van de projectgroep Panorama Zuid-Limburg aanwezig zijn.

Kijk voor de specifieke openingstijden per locatie op de website: http://www.panoramazuidlimburg.nl/

Meer informatie?

Op diezelfde website is ook een preview van de toekomstbeelden terug te vinden en kan gereageerd worden op de concept toekomstbeelden. Bij vragen kun je ook contact met ons opnemen via panoramazl@prvlimburg.nl