Terug
Snelzoeken

Nieuwsbericht Overlast speelveld bij De WereldSter

Gepubliceerd op: 17 mei 2019 12:30

speelveld
In maart werd het speelveld bij het nieuwe Kindcentrum de WereldSter in Meerssen officieel in gebruik genomen. De laatste weken ontvangt de gemeente helaas regelmatig klachten van overlast bij het speelveld door rondhangende jongeren. We gunnen iedereen zijn ontspanning en speelplezier, maar gedraag je wel netjes en ruim je rommel op!

Samen aanpakken

Als gemeente nemen we deze problemen serieus en zijn dan ook samen met Bibliotheek Meerssen, alle gebruikers van Kindcentrum De WereldSter en de professionals van de werkgroep Respectvol Samenwerken (straatcoaches, jeugdcoach, boa's en politie) in overleg hoe we deze overlast kunnen aanpakken. Er zijn inmiddels diverse maatregelen genomen.

Regels & toegangsverbod

Naar aanleiding van de overlast plaatst de gemeente borden met gedragsregels die gelden op en rond het speelveld. Daarnaast geldt er vanaf nu een toegangsverbod voor het speelveld tussen 22.00-07.00 uur. De politie, gemeentelijke BOA's en straatcoaches zien hier streng op toe. Zij voeren ook gesprekken met de jeugd en spreken hen aan op hun gedrag.

Een kleine moeite!

We gunnen álle kinderen en jeugdigen hun ontspanning en speelplezier. Maar houd je wel aan de gedragsregels en gooi je rommel in de vuilnisbakken. Deze worden nu vaker geleegd. Zo zorgen we er samen voor dat ook andere kinderen en jongeren fijn en veilig kunnen spelen op het speelveld. Dat is een kleine moeite!