Nieuwsbericht Oud papier niet meer opgehaald

Gepubliceerd op: 17 maart 2020 14:50

oudpapier

Op zondag 15 maart is landelijk besloten alle sportclubs en -verenigingen te sluiten. Vrijwilligers van deze verenigingen halen in onze gemeente het oud papier op. Om de verspreiding van het coronavirus voor personeel van de inzameldienst en de vrijwilligers van clubs/verenigingen tegen te gaan, is de inzameling van oud papier stopgezet.

Oud papier is droog en schoon. Het ophalen ervan wordt daarom beschouwd als niet direct noodzakelijk. U kunt ervoor kiezen om het papier zelf naar het milieupark te brengen. Wij adviseren het tijdelijk even op te sparen en dan bij een volgende ophaalronde aan de straat te zetten.

Op dit moment is besloten geen oud papier op te halen t/m 4 april aanstaande. We houden de landelijke informatie aan en informeren u bij eventuele verlenging van deze termijn. Concreet betekent het dat de inzamelingen op 19 maart (Rothem/Weert), 21 maart (Bunde en Meerssen-Oost), 26 maart (Ulestraten), 28 maart (Meerssen-West) en 4 april (Geulle) komen te vervallen. U wordt verzocht om het oud papier op deze dagen dan ook niet aan de straat te zetten.

De inzameling van het overige afval (gft-afval, restafval en pmd/plastic) gaat gewoon door zoals op de afvalkalender vermeld staat.