Gemeente Meerssen | Orange the World 2021: wij zijn #medestander!

Nieuwsbericht Orange the World 2021: wij zijn #medestander!

Gepubliceerd op: 29 november 2021 12:15

Orange the world
Wereldwijd krijgt één op de drie vrouwen te maken met geweld. In Nederland is dat zelfs 45% van de vrouwen en meisjes. Om daar aandacht voor te vragen is 25 november door de Verenigde Naties benoemd als de Internationale Dag tegen Geweld tegen Vrouwen. Op deze dag start de jaarlijkse campagne Orange the World, tegen geweld tegen vrouwen. Aan de Orange the World campagne doen meer dan honderd landen mee. De campagne eindigt op 10 december. Dit zijn de '16 Days of Action' tegen geweld tegen vrouwen. 

Iedereen kan helpen geweld te voorkomen

In 2021 is het thema van de campagne in Nederland preventie. De nadruk bij de aanpak van geweld ligt vaak op signalering, melding en hulpverlening. Maar investeren in het voorkomen van geweld daar kan iedereen aan bijdragen; individuen, professionals, organisaties, bedrijven en overheden. Belangrijk is vooral om niet alleen vrouwen en meisjes, maar nadrukkelijk ook mannen en jongens te betrekken.

Actieperspectief: Ik ben #medestander

Tijdens de Orange the World campagne nodigen we iedereen uit om onderdeel van de oplossing te worden en zich medestander in de strijd tegen geweld te verklaren. Dit kan door het ondertekenen van de #medestanderpledge op www.orangetheworld.nl. Hiermee geeft de ondertekenaar aan dat hij/zij zich wil inzetten om geweld tegen vrouwen en meisjes te bestrijden, als vrouw of man, als professional of omstander, als vriend, buur of collega.

Kijk voor meer informatie op www.orangetheworld.nl.

Orange the world