Nieuwsbericht Oproep burgerinitiatief Behoud Zwembad Meerssen

Publicatiedatum: 08 maart 2017 12.10 uur

Zwembad de Parel (foto: Aron Nijs)
De gemeenteraad van Meerssen heeft besloten dat vanaf 2017 het openluchtzwembad van Meerssen geen gemeentelijke kernactiviteit meer is. De gemeenteraad heeft echter wel de deur opengezet voor burgers om het zwembad in eigen beheer te laten voortbestaan. Dit naar het voorbeeld van Zwembad Geulle en Zwembad Jekerdal. Dit zijn beide initiatieven die aantonen dat burgers samen een zwembad kunnen beheren.

Oproep leden Vereniging Zwembad Meerssen i.o.

Op dit moment is een groepje inwoners in gesprek met de gemeente Meerssen hoe ze een en ander kunnen vormgeven. Om de kosten van het toekomstige beheer van het zwembad tot een minimum te reduceren, is het de bedoeling om een vereniging op te richten, die met hulp van vrijwilligers het zwembad voor nu en de toekomst kunnen behouden voor Meerssen en omstreken. De initiatiefnemers roepen u op lid te worden. Pas bij 2.000 leden starten ze daadwerkelijk.Tevens zijn ze op zoek naar coördinatoren, badmeesters, en mensen die voorafgaand aan het zwemseizoen willen meehelpen.

Wilt u meedoen aan het behoud van openluchtzwembad Meerssen?

De initiatiefnemers roepen u op om aspirantlid te worden. De kosten bedragen € 25,- en éénmalig € 5 administratiekosten. Deze bedragen worden pas geïnd op het moment dat zich 2.000 leden hebben aangemeld.

Aanmelden en vragen

Om aspirant-lid te worden van de op te richten vereniging kunt u een mailtje sturen naar e-mailadres zwembadmeerssen@gmail.com. Hier kunt u ook terecht met eventuele vragen. Of bel voor inlichten met Ton Scheepers, tel. 06 - 29 60 07 52. 

Foto: Aron Nijs Fotografie