Nieuwsbericht Opleiding Dubbel Duurzaam Coaches in volle gang

Publicatiedatum: 08 december 2016 15.00 uur

Dubbel Duurzaam
Vanaf januari 2017 kunnen alle inwoners van Meerssen die eigenaar zijn van een woning meedoen aan het project Dubbel Duurzaam. Dit project heeft als doel woningeigenaren te helpen bij het verduurzamen van hun woning en te zorgen dat hun woning klaar is voor de toekomst.

Scan van uw woning

De hulp die woningeigenaren krijgen, wordt verleend door Dubbel Duurzaam Coaches. De Dubbel Duurzaam Coaches zorgen eerst voor een scan van de woning. Op basis van deze scan biedt de coach u een pakket aan van kleine materialen. U kunt dan bijvoorbeeld denken aan tochtstrips, radiatorfolie, energiezuinige lampen of toilet- en douchebeugels. Die materialen kunnen met korting worden besteld. Wanneer u dat wilt, kunnen die materialen gratis aangebracht worden door de medewerkers van het energieteam van Dubbel Duurzaam.

Daarna ontvangt u eventueel ook een scan voor grotere maatregelen (bouwkundige- of van installatietechnische aard). Met deze scan kunt indien gewenst offertes aanvragen. Hierbij kan de coach ook ondersteuning bieden. Ook kan de eigenaar via de coach geïnformeerd worden over eventuele financieringen voor deze maatregelen.

Goed opgeleide coaches

Omdat de Dubbel Duurzaam Coach straks bij mensen thuis komt en advies & informatie geeft over energiebesparen, het opwekken van duurzame energie en het nemen van maatregelen om de woning levensloopbestendig te maken, moet de coach goed opgeleid zijn. Daarom worden enthousiaste vrijwilligers uit de gemeente Meerssen opgeleid door de Milieufederatie.

Wilt u gebruikmaken van een Dubbel Duurzaam Coach?

Als u direct gebruik wilt maken van een Dubbel Duurzaam Coach, kunt u een scan aanvragen via www.milieufederatielimburg.nl/dubbelduurzaam. Hier treft u ook meer informatie (veelgestelde vragen & antwoorden) aan. Mocht u nog vragen hebben over het project zelf of over de mogelijkheden dan kunt u mailen naar info@dubbel-duurzaam.nl.

Dubbel Duurzaam Coach worden?

Dat kan! Wij zoeken nog altijd nieuwe coaches. Heeft u interesse? Neem dan contact op via info@dubbel-duurzaam.nl.

Meer informatie