Gemeente Meerssen | Openluchtfilms in Proosdijparkt op zaterdag 1 & 8 augustus

Nieuwsbericht Openluchtfilms in Proosdijparkt op zaterdag 1 & 8 augustus

Gepubliceerd op: 29 juli 2020 10:30

Philomena
Er staan twee openluchtfilms gepland in het Proosdijpark in Meerssen. Namelijk zaterdag 1 en 8 augustus om 21.15 uur. Aanstaande zaterdag draait de film 'Philomena' en zaterdag 8 augustus draait de film 'Bienvenue chez les Ch'tis'. 
De openluchtfilm in het Proosdijpark is inmiddels een jaarlijkse topper waar iedereen (gratis) welkom is. De openluchtfilms gaan alleen door bij goed weer. Updates verlopen via Facebook Bibliotheek Meerssen. Neem vooral zelf stoelen en dekens mee. Gratis toegang voor iedereen, maar een vrije bijdrage is gewenst.

Corona

Natuurlijk worden de richtlijnen van het RIVM in acht genomen. Bij aankomst ontvang je de bijhorende maatregelen. We vragen iedereen de instructies van de organisatie op te volgen. Graag ook in het park aandacht voor 1,5 meter afstand.

Philomena

Philomena is een Britse tragikomische film uit 2013 geregisseerd door Stephen Frears, met hoofdrollen voor Steve Coogan en Judi Dench. Het script, van de hand van Steve Coogan en Jeff Pope, won op het 70e Filmfestival van Venetië de prijs voor het beste scenario. De film is gebaseerd op het boek The Lost Child of Philomena Lee van Martin Sixsmith, dat het waargebeurde verhaal vertelt van de zoektocht van de Ierse Philomena Lee naar haar zoon, die ze vijftig jaar geleden heeft af moeten staan, als ongehuwde moeder. Het boek legt meer nadruk dan de film op het leven dat deze Michael/Anthony had na de adoptie.

Chtis
Bienvenue chez les Ch'tis

Bienvenue chez les Ch'tis is een Franse komedie film uit 2008 geregisseerd door Dany Boon. De hoofdrollen worden vertolkt door Kad Merad en Dany Boon. Philippe Abrams werkt als directeur van een postkantoor in Salon-de-Provence en is getrouwd met Julie die graag naar de Côte d'Azur wil verhuizen. Philippe stelt zich kandidaat voor overplaatsing en vermeldt op het formulier ten onrechte dat hij invalide is om meer kans te maken. Hij valt door de mand en wordt gestraft. Als straf moet hij twee jaar naar Bergues, in het noorden van Frankrijk. In de rest van Frankrijk leven veel vooroordelen over deze streek. Het weer in le Nord zou erbarmelijk zijn, het frietkot zou centraal staan in de eetgewoonten, de bewoners zouden arm, dom en vrijwel zonder uitzondering alcoholisten zijn. Philippe ontdekt echter al snel dat het er niet zo slecht is als hij dacht.

Hou Facebook in de gaten

De openluchtfilms gaan alleen door bij goed weer. Updates verlopen via Facebook. Aangeboden door de Vrienden van de Bibliotheek Meerssen.