Nieuwsbericht Opening nieuwe locatie Olleke Bolleke Rothem

Publicatiedatum: 06 maart 2018 09.20 uur

Opening Olleke Bolleke Rothem
Op 28 februari werd de nieuwe locatie van peuteropvang Olleke Bolleke in Rothem officieel geopend door wethouder Berry van Rijswijk. De Peuteropvang verhuisde eind 2017 naar het gebouw van basisschool De Lindegaerd.

Kinderversje

Het was druk op de nieuwe locatie. Naast de peuters, pedagogische medewerkers, teamleider van de peuteropvang en directie van de basisschool waren ook veel ouders een kijkje komen nemen.De wethouder nam plaats aan tafel bij de peuters. Bij de opening van een peuteropvang met de naam ´Olleke Bolleke´, hoort natuurlijk ook het kinderversje met die naam. Tijdens de dichtregels van Olleke Bolleke Reubesolleke stapelden de peuters samen met de wethouder de vuisten op elkaar.

Officieel gedeelte

Hierna was het tijd voor het officiële gedeelte. Teamleider Alexandra de la Roij complimenteerde de pedagogisch medewerkers van de locatie voor hun inzet, want iedereen voelt zich helemaal thuis op hun nieuwe stekje. Ook werd benadrukt hoe tevreden de peuteropvang is met de samenwerking met de school.

Vervolgens was het tijd voor de opening. Er hing een grote sleutel aan het plafond. De wethouder mocht het lint doorknippen, waardoor de sleutel los kwam. Hij overhandigde deze aan de medewerkers van de peuteropvang.

Cadeautje

Natuurlijk kwam de wethouder niet met lege handen. De kinderen mochten een groot cadeau uitpakken met daarin ballen voor de peuteropvang. Hierna werden de kinderen en ouders uitgenodigd voor een beweegles in de speelzaal. Ook de wethouder deed gezellig mee. Als laatste verrassing was er een ballonnenclown voor de kinderen, die allerlei prachtige creaties maakte.

Opening Olleke Bolleke

Achtergrond

Ook in Meerssen voelen we de krimp: het aantal kinderen in onze gemeente gaat achteruit. De gemeente werkt daarom samen met de scholen en voorschoolse voorzieningen om ervoor te zorgen dat we ook op lange termijn goed kwalitatief onderwijs en opvang kunnen blijven bieden. Het verhuizen van de peuteropvang naar de school zorgt voor betere samenwerking en afstemming. Vanaf 1 januari is Olleke Bolleke ook een officiële VVE-locatie (voor- en vroegschoolse educatie).