Nieuwsbericht Opening Koning Willem-Alexandertunnel Maastricht

Publicatiedatum: 16 november 2016 16.00 uur

De nieuwe Koning Willem-Alexandertunnel in Maastricht wordt geopend in de nacht van 15 op 16 december 2016. Met de opening van de tunnel verdwijnt definitief een groot deel van de A2-verkeersdrukte die zich bovengronds voordoet.

De laatste voorbereidingen

Op dit moment wordt er onder andere nog hard gewerkt aan nieuwe wegaansluitingen en wordt er met wegverkeersleiders en hulpdiensten nog volop geoefend. Ondanks enkele onvoorspelbare factoren zoals de weersomstandigheden houden de gemeente Maastricht, Rijkswaterstaat en bouwer Avenue2 vast aan deze datum.

Opbouw tunnel

De tunnel bestaat uit twee lagen. Beide lagen worden in de nacht van 15 op 16 december in gebruik genomen. Via de onderste tunnelbuizen wordt al het doorgaande verkeer van de A2 dwars onder Maastricht door geleid. Via de bovenste laag vindt de automobilist aansluiting met de stad. Let op: nog niet alle aansluitingen van de bovenste tunnelbuizen op het lokale wegennet zijn compleet. Dat volgt in de eerste helft van 2017. Tot die tijd maakt dit lokale verkeer gebruik van de tijdelijke N2 en omleidingen. Lees meer hierover op www.a2maastricht.nl / De nacht van de vier buizen.

Check uw nieuwe rijroute voordat u vertrekt

Doorkruist u met uw auto Maastricht? Houd dan per 16 december rekening met uw nieuwe rijroute. Doorgaand A2-verkeer wordt vroegtijdig gescheiden van het verkeer dat in Maastricht of de directe omgeving moet zijn.

• In het Noorden wordt het verkeer gescheiden bij knooppunt Kruisdonk.
• In het Zuiden wordt het verkeer gescheiden ter hoogte van aansluiting 55 van de A2 (Oeslingerbaan).

Via informatie op borden worden weggebruikers door het onderste of bovenste tunnelniveau geleid, of maken ze geen gebruik van de tunnel. Komt u via de A2? Een handige vuistregel voor verkeer vanuit het noorden én zuiden is: houd rechts aan voor de regio (N2). Houd links aan om door te blijven rijden op de hoofdrijbaan (A2).

Meer informatie

Voor meer informatie over de wegbewijzering en voor een overzicht van de nieuwe rijroutes per 16 december kunt u terecht op de website www.a2maastricht.nl. Onder deze publicatie vindt u 2 overzichtskaarten waarop de nieuwe rijroutes vanaf de Geusselt en het Europaplein zijn gemarkeerd.

Bekijk hier twee overzichtsfoto's