Nieuwsbericht Opening KCC & Erfgoedhuis en inspiratiebeurs Langer Thuis Wonen

Publicatiedatum: 02 oktober 2015 13.40 uur

Op vrijdagmiddag 16 oktober 2015 opent burgemeester Mirjam Clermonts-Aretz om14.00 uur officieel het nieuwe gemeentelijke Klant Contact Centrum en het Huis voor Natuur, Cultuur & Erfgoed (Erfgoedhuis) aan de Markt in Meerssen. Aansluitend kunt u het nieuwe KCC & Erfgoedhuis op uw gemak bezichtigen. Tijdens deze openingsmiddag vindt bovendien een inspiratiebeurs Langer Thuis Wonen plaats.

Inspiratiebeurs Langer Thuis Wonen

Tijdens deze beurs kunnen ouderen en hun mantelzorgers, kinderen en partners zich oriënteren op allerlei aspecten die het woongenot en het zelfstandig wonen op latere leeftijd kunnen vergroten. Diverse (lokale) initiatieven en organisaties staan voor u klaar om uw vragen te beantwoorden en u van informatie te voorzien. Daarnaast vinden er enkele inspirerende presentaties en demonstratie (o.a. valpreventie) plaats. Voor de kleintjes is er een ballonnenclown.

Poster opening KCC/Erfgoedhuis en inspiratiebeurs

Natuurhistorisch Museum wordt Huis voor Natuur, Cultuur en Erfgoed

De opening van het Huis voor Natuur, Cultuur en Erfgoed (Erfgoedhuis) vindt ook plaats op vrijdag 16 oktober 2015 om 14.00 uur. Het Erfgoedhuis is een initiatief van het Stichting Natuur Historisch Museum, Heemkundevereniging Meerssen, IVN (Vereniging voor Natuur-en Milieueducatie) en de Gemeente Meerssen.

Erfgoedhuis

Wat kunt u van het Erfgoedhuis verwachten?

  • Wisselende en permanente tentoonstellingen over de rijke geschiedenis, de natuur, erfgoed en al het moois dat Meerssen te bieden heeft. Een greep uit de thema's: kasteel Vliek en Geulle, bloed- en brandwonder, Tielens en Regout, de Joodse geschiedenis van Meerssen
  • Zichtbare vondsten uit prehistorie en Romeinse tijd
  • Educatieve programma's in samenwerking met scholen, verenigingen e.a.

Programma vanaf 16 oktober: expo's, mergel en herftsdecoraties
Vanaf 16 oktober zijn de volgende expo's te zien:

  • Een overzichtstentoonstelling van de dieren in en rondom Meerssen met bijzondere dieren zoals de das, wezel, en sperwer
  • Fototentoonstelling Verdwenen gebouwen en landschap en wat in schoonheid gebleven is, (een selectie)
  • Fototentoonstelling Hedendaags Meerssens landschap door de ogen van fotograaf Hay Herben

Op de begane grond van het Erfgoedhuis bevinden zich zeer interessante vondsten uit de Curfsgroeve met het 'Curfske': een gedeelte van een schedel van een grote Mosasaurus gevonden door verzamelaar Jacques Severeijns uit Meerssen. Daarnaast kunt u zien hoe mergelwinning tot stand komt en wordt de herfst verwelkomd door een presentatie van herfstdecoraties gemaakt door Willy Savelberg.

Openingstijden Erfgoedhuis
Het Erfgoedhuis is geopend van maandag t/m vrijdag van
08.30 uur tot 17.00 uur en op donderdag tot 20.00 uur.

Meer informatie
Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Jules à Campo, voorzitter Stichting Natuur Historisch Museum, tel. 043-3653002.

De openingsmiddag van het KCC & Erfgoedhuis en de inspiratiebeurs Langer Thuis Wonen duren tot 19.00 uur.

U bent van harte welkom!