Terug
Snelzoeken

Nieuwsbericht Open dag bij Waterschap Limburg

Gepubliceerd op: 10 oktober 2018 13:25

Poster WML
Op zondag 21 oktober zet Waterschap Limburg de deuren open van de waterschapswerf  in Sittard. Tussen 11.00 en 16.00 uur kunnen bezoekers daar zien en ervaren hoe Waterschap Limburg samen met partners werkt aan veilig en schoon water in Limburg, in tijden van een veranderend klimaat. Er is voor jong en oud van alles te zien en te beleven. Dijkgraaf Patrick van der Broeck: 'Kom kijken  en ontdek en beleef het water in al zijn facetten!'.

Van droogte tot wateroverlast: hoe blijven wij het water de baas?

We hebben het bijna allemaal ervaren: grote wateroverlast in juni en de droogste zomer sinds 1976. Allemaal gevolgen van de klimaatverandering. Bezoekers zien wat we er samen aan kunnen doen om deze gevolgen te beperken en wat ze zélf kunnen doen om wateroverlast te voorkomen. Waterschappers vertellen welke beekherstelprojecten  in uitvoering zijn. Hoe werken een zandzakvulmachine en die hele grote pompen? En welke waterdieren komen voor in onze beken? Het is te allemaal te zien tijdens deze open dag. Ook voor kinderen wordt het een leuke en leerzame dag. Ze kunnen proefjes doen met professor Broccoli, ontdekken of ze waterproof zijn en nog heel veel meer.

Met de omgeving en voor de omgeving

Waterschap Limburg organiseert deze dag samen met Waterschapsbedrijf Limburg, WML, gemeente Sittard-Geleen en IVN Limburg.

Beleef Ons Water

De dag sluit aan op de landelijke 'Week van Ons Water'. De open dag is gratis toegankelijk tussen 11.00 en 16.00 op de locatie: Waterschapswerf Sittard, Rijksweg Noord 305. Kijk voor meer informatie op  www.waterschaplimburg.nl en www.onswater.nl