Gemeente Meerssen | Open dag bij Tennis Padel Club Bunde

Nieuwsbericht Open dag bij Tennis Padel Club Bunde

Gepubliceerd op: 23 november 2022 09:30

Padel open dag 3 december 2022
Padel is ongekend populair tegenwoordig. Ook in de gemeente Meerssen. Tennis Padel Club Bunde heeft daarom naast de twee bestaande padelbanen besloten om nog twee padelbanen aan te leggen. Tijdens hun Open Dag op zaterdag 3 december kan iedereen kennismaken met deze sport.

Wat is padel?

Padel is een racket- en balsport, die gespeeld wordt in een omsloten veld of kooi. Het wordt voornamelijk met vier spelers gespeeld, waarbij een bal, gelijkend op een tennisbal, met een racket over een net gespeeld dient te worden. Het lijkt op een mix van tennis en squash.

Uitbreiding

Steeds meer mensen in Nederland hebben de sport ontdekt. De leden van Tennis Padel Club Bunde ook. "Met de bezettingsgraad van de huidige twee padelbanen kunnen wij als vereniging niet meer voldoen aan de vraag van onze leden. Daarom heeft het bestuur in de Algemene Ledenvergadering van 11 oktober 2022 de uitbreidingsplannen met nog twee padelbanen voorgelegd aan de leden. De 80 aanwezigen stemden bijna unaniem vóór deze uitbreiding", aldus de club.

Open Dag

Op zaterdag 3 december 2022 is een Open Dag van 11.00 tot 13.00 uur. Voor iedereen die benieuwd is naar padel en het zelf eens wil uitproberen. Geïnteresseerden worden om 11.00 uur ontvangen met een kop koffie/thee. Dan vertelt de club meer over de sport en wordt uitgelegd waar de twee nieuwe padelbanen komen te liggen. Daarna is er de gelegenheid om zelf de padelbaan op te gaan. Sportieve kleding en schoenen zijn de enige benodigdheden.