Terug
Snelzoeken

Nieuwsbericht Op zoek naar een origineel cadeau voor de feestdagen?

Gepubliceerd op: 18 december 2018 09:00

Geschiedenisboek
Ben u op zoek naar een origineel cadeau voor de feestdagen?
Denk dan eens aan het in 2017 gepresenteerde nieuwe geschiedenisboek van Meerssen 'In de armen van Maas, Geul en Watervalderbeek'.

Vanaf de prehistorie tot aan de fusie van de vier voormalige gemeenten Meerssen, Bunde, Geulle en Ulestraten op 1 januari 1982 wordt Meerssen op een populaire én wetenschappelijke wijze in beeld gebracht. Daarbij wordt de geschiedenis van Meerssen in een brede context geplaatst die Meerssens grenzen overstijgt en laat zien dat Meerssen een belangrijk deel uitmaakt van de Europese geschiedenis.

Een geologische schatkamer, een menselijk skelet op de vloer van een Romeinse villa op de Onderste Herkenberg, vroegmiddeleeuwse graven in Rothem, kleinzonen van Karel de Grote in Meerssen bijeen, koningin Gerberga beschuldigd van diefstal, monniken die oorkondes vervalsen, wonderen in de Proosdijkerk, eeuwen van oorlogsellende,  'paapse stoutigheden', Bunde bedreigd door de Maas, Geulse bokkenrijders op de pijnbank, een schuilkerk in Ulestraten in de 'Franse tijd', de Meerssener Bende, een antisemitisch tijdschrift, broedplaats van artistiek talent... Dit zijn maar enkele van de vele onderwerpen die aan bod komen in het rijk geïllustreerde overzichtswerk In de armen van Maas, Geul en Watervalderbeek.

Verkoopadressen geschiedenisboek

Het boek kost € 45,- en is verkrijgbaar bij:

  • Cigo Meerssen, Beekstraat 60 te Meerssen
  • Bloemenhuis de Zonnestraal, Gasthuisstraat 28 te Meerssen
  • Sociaal Historisch Centrum voor Limburg, Sint Pieterstraat 7 te Maastricht
  • Boekhandel Dominicanen, Dominicanerkerkstraat 1 te Maastricht
  • Boekhandel De Tribune, Kapoenstraat 8-10 te Maastricht