Nieuwsbericht Op weg naar een energiezuinige én duurzame toekomst

Publicatiedatum: 13 september 2017 15.00 uur

Dubbel Duurzaam
Wilt u ook een lagere energierekening? Op zoek naar betere isolatie van uw woning, zonnepanelen op het dak of energiezuinige apparaten? De gemeente Meerssen helpt u graag op weg. Door met meerdere energieprojecten aan de slag te gaan, helpen we huiseigenaren bij het verduurzamen van hun woning.

Ambitieus

Er zijn verschillende energieprojecten binnen de gemeente Meerssen. Het project Dubbel Duurzaam biedt enerzijds mensen de mogelijkheid om hun woning energiezuiniger te maken. Anderzijds krijgen mensen de mogelijkheid om langer van hun woning te genieten. Deze twee vormen van duurzaamheid versterken elkaar. Daarnaast heeft de gemeente met Volta Limburg een overeenkomst gesloten onder de naam 'Plus Je Huis'. De afspraak is dat zij woningeigenaren gaan ontzorgen en (bijna) alles gaan regelen op het gebied van energiemaatregelen. Voor vragen rondom de energieprojecten kunt u terecht bij het Energieloket www.bespaarenergieinlimburg.nl. Ook als u vragen heeft over kleine of grote maatregelen in en om uw huis.

Energiecoaches

Uw huis duurzaam maken.  Dat klinkt heel goed, maar waar te beginnen? Het is begrijpelijk dat sommigen door de bomen het bos niet meer zien. Daarom zijn binnen het project Dubbel Duurzaam de Energiecoaches in het leven geroepen. Zij komen op huisbezoek en maken een scan van uw woning. Zo ziet u welke mogelijkheden u heeft, wat de kosten zijn en wat het uiteindelijk oplevert. Zij geven advies en helpen ook bij de vervolgstappen, zoals het aanvragen van offertes. Heeft u geen coach nodig en heeft u zelf ideeën voor uw eigen woning? Dan kunt u terecht bij het project 'Plus Je Huis'.

Hulp bij uw investering

Voor veel maatregelen is een investering nodig. Daarom heeft de gemeente een regeling opgezet waarbij tegen een lage rente geld geleend kan worden: de Stimuleringslening Dubbel Duurzaam. Er wordt altijd gekeken of de maatregelen per jaar meer opleveren dan dat ze kosten.

Meer informatie

Meer weten over alle energieprojecten van de gemeente Meerssen? Op dinsdag 3 oktober is er een informatieavond over het project Dubbel Duurzaam. Vanaf 18.45 bent u welkom bij Ontmoet Anna in Meerssen. U kunt hier terecht met al uw vragen en u ontvangt informatie over de maatregelen en financieringsmogelijkheden. U kunt zich aanmelden via Sebastiaan Swier: sebastiaan.swier@meerssen.nl?
Op zondag 5 november organiseert de Stichting Duurzaam Meerssen de Duurzaamheidsdag in de Auw Kerk van 13.00 tot 17.00. Voor de gemeente Meerssen staat op deze dag de woningeigenaar centraal. Naast de projecten Dubbel Duurzaam en Plus je huis zal ook het regionale energieloket onder de aandacht gebracht worden.

Energieconvenant

Op 14 september 2017 is het energieconvenant 'Coalition of the willing' ondertekend door achttien Zuid-Limburgse gemeenten en de provincie Limburg. Hierin leggen zij vast dat zij zich gaan inzetten voor de energietransitie.