Gemeente Meerssen | Op pad met de Baas van Morgen

Nieuwsbericht Op pad met de Baas van Morgen

Gepubliceerd op: 09 juni 2022 15:35

De Baas van Morgen
Op woensdag 1 juni was Luc Maijs - leerling van het Vmbo in Maastricht - voor één dag de Baas in Meerssen. Onder het motto 'Geen betere manier om kinderen te inspireren het beste uit zichzelf te halen, dan door ze een dag de touwtjes in handen te geven' heeft JINC Nederland* 25 bazen in Zuid-Limburg bereid gevonden één dag een jongere te begeleiden en een inkijk te geven in hun organisatie. Zo ging onze wethouder Sociaal Domein Wim Kemp op pad met Luc als 'Baas van Morgen'. 

Speelplekken onder de loep ...

Na een ontvangst door onze burgemeester Mirjam Clermonts-Aretz gingen Luc en wethouder Kemp op pad. In december 2021 stelde de gemeenteraad het Speelplekkenplan vast. De missie van deze dag was het bezoeken van enkele speelplekken om te bekijken in welke staat de speeltoestellen zich bevinden.  

In gesprek met raadslid Agnes Jonkhout

Bij de speelplek aan de Schoutstraat in Geulle troffen zij raadslid Agnes Jonkhout. Luc stelde haar vragen over het speeltoestel dat daar is weggehaald. Ook wilde hij graag weten wanneer er een nieuw toestel komt. Dat zal naar verwachting in juli zijn.

De Baas van Morgen
Baas van Morgen Luc in gesprek met raadslid Agnes Jonkhout

De vlog van Vince

Daarna gingen Luc en wethouder Wim Kemp naar de Kleiveldweg in Geulle. Hier werden ze opgewacht door Vince. Vince had in een eigen vlog een oproep gedaan aan de burgemeester. Het is zijn grote wens dat het speelterrein aan de Kleiveldweg wordt verbeterd. Vince gaf op een uitstekende wijze zijn visie hoe het anders moet en kan. De Baas van Morgen Luc hoorde Vince aandachtig aan. Tijdens een afrondend gesprek met beleidsmedewerker Paul Speetjens van de gemeente Meerssen gaf Luc de ideeën en suggesties van Vince door. Paul zegde toe er naar te kijken en het samen met de buurt op te pakken.

De Baas van Morgen

Al met al een productieve dag voor de Baas van Morgen! Goed gedaan Luc!
Vince, jij bedankt voor jouw vlog en ideeën!

* JINC Nederland biedt hulp en ondersteuning aan jongeren op weg naar hun volwassenheid.