Nieuwsbericht Ook uw stem telt in de Fotowedstrijd 'Groen Erfgoed'

Publicatiedatum: 07 november 2016 14.35 uur

foto
Zo'n 1000 foto's afkomstig van 192 verschillende fotografen waren het mooie resultaat van de fotowedstrijd 'GROEN ERFGOED' die Stichting het Limburgs Landschap dit jaar in samenwerking met Drukkerij Schrijen-Lippertz en Dagblad De Limburger | Limburgs Dagblad organiseerde. Uiteindelijk bepaalt u wie de winnaar gaat worden van de hoofdprijs van € 500,-.

'Groen erfgoed'

De invloed van de mens op onze landschappelijke omgeving is groot. Lanen, holle wegen, hoogstamboomgaarden, amfibieënpoelen of onze heidevelden hebben ons Limburgse landschap gemaakt tot wat het nu is. Het thema 'GROEN ERFGOED' werd, gezien het grote aantal inzendingen, enorm gewaardeerd. Vooral de kwaliteit van de ingezonden foto's uit de natuurgebieden van Stichting het Limburgs Landschap stemde de jury uiterst tevreden.

Een fotoboek voor uw stem?

Uit de ruim 1000 inzendingen zijn door de fotojury 36 foto's uitgekozen die worden opgenomen in het fotoboek '2016, 36 winnaars'. Deze zullen vanaf 9 december geëxposeerd gaan worden in de publieksruimte van het Gouvernement in Maastricht en in het voorjaar van 2017 in Kasteeltuinen Arcen maar u kunt ze ook al bekijken op http://www.limburgs-landschap.nl/item/fotowedstrijd-groen-erfgoed.

Een vakjury heeft uit die 36 foto's uiteindelijk 12 foto's geselecteerd die gaan strijden om de hoofdprijs van maar liefst € 500,-. Iedereen kan eenmalig een stem uitbrengen op één van de 12 foto's via www.fotowedstrijdlimburgslandschap.nl. Stemmen kan tot en met zondag 20 november; de winnaar wordt op 8 december bekend gemaakt. Onder de publieksstemmers wordt een fraai fotoboek verloot. Stemmen dus!