Nieuwsbericht Ook in Meerssen is drugscriminaliteit

Publicatiedatum: 07 mei 2018 09.00 uur

Drugspreventie speeltuin rechtsopstaand
Limburg heeft te maken met bovengemiddelde drugsgerelateerde criminaliteit. Met de campagne 'Wat staat er op het Spel?' vraagt Gemeente Meerssen, samen met ruim twintig andere Limburgse gemeenten, Enexis en Provincie Limburg daarom aandacht voor de risico's en gevaren van drugshandel en drugsproductie.

Grote schade in Limburg door drugscriminaliteit

Door drugshandel en drugsproductie verloederen buurten en voelen bewoners zich onveilig. Amateuristische elektrische installaties, aftappen van stroom en werken met gevaarlijke chemicaliën veroorzaken brand- en explosiegevaar en milieuverontreiniging. Als het gaat om milieudelicten die drugsgerelateerd geregistreerd zijn, dan hebben alleen al in Limburg vorig jaar 38 drugsafvaldumpingen plaatsgevonden. In hetzelfde jaar heeft de politie in Limburg maar liefst 600 hennepkwekerijen ontmanteld.

Confronterende boodschap

Met de campagne willen we mensen wakker schudden. Dat gebeurt door de gevolgen op een confronterende manier in beeld te brengen en interactieve elementen in de campagne te verwerken. U krijgt zelf een voorproefje van de mogelijke gevolgen als u op 17 mei vanaf 14.00 uur op de Markt in Meerssen in de Black Box komt kijken.

Gemiste signalen

Omwonenden weten vaak niet waar ze op moeten letten en missen daardoor belangrijke signalen. Of ze durven niet te melden uit angst dat de daders erachter komen. De campagne informeert mensen over de signalen en het belang van melden, zodat ze opkomen voor de veiligheid van hun buurt. Inwoners kunnen verdachte situaties melden bij de politie (0900-8844) of Meld Misdaad Anoniem (0800-7000).

Meer informatie is te vinden op www.watstaaterophetspel.nl en speciaal voor jongeren: www.watzetjijophetspel.nl