Nieuwsbericht Ontvangst Via Belgica fietsers in Meerssen

Publicatiedatum: 30 mei 2018 16.10 uur

Romeinse fietsers
Op vrijdag 25 mei ontving burgemeester Mirjam Clermonts-Aretz in het Erfgoedhuis in Meerssen een groep Via Belgica fietsers op doortocht naar eindbestemming Heerlen.

Via Belgica

Via Belgica is de naam van een  400 kilometer lange oude Romeinse weg. De Via Belgica liep van de Franse westkust (Boulogne-sur-Mer) via Tongeren, Heerlen en Maastricht naar Jülich en Keulen. Binnen de huidige landsgrenzen kwam de Via Belgica bij Maastricht de grens over om haar weg te vervolgen langs Meerssen, Valkenburg en Voerendaal, Heerlen en Landgraaf. Bij Rimburg gaat de weg de grens over richting Keulen.

Ontvangst in Erfgoedhuis Meerssen

De als Romeinen uitgedoste fietsers waaronder wethouder Remy Meijers van de gemeente Valkenburg  startten hun fietstocht in Boulogne-sur-Mer en kwamen vanuit Maastricht aan in Meerssen. Het doel van deze tocht was om op een ludieke manier de aandacht te vestigen op het Romeinse kwartier in Heerlen, maar tevens om breed de aandacht vestigen op de Via Belgica gemeenten waaronder Meerssen en de samenwerking daaromheen.

Na een frisse versnapering vertrok de groep vol goede moed richting Heerlen.

Nieuwe Via Belgica App

De Via Belgica gemeenten hebben samen met ondernemers in het gebied een nieuwe app ontwikkeld met daarin ommetjes en een lange afstandsroute die op elke plek het Romeinse verhaal vertellen op een begrijpelijke en leuke manier. Het Erfgoedhuis en de Markt  Meerssen maken onderdeel uit van die route.