Gemeente Meerssen | Ontvangst gouden bruidsparen: samen herinneringen ophalen

Nieuwsbericht Ontvangst gouden bruidsparen: samen herinneringen ophalen

Gepubliceerd op: 16 december 2022 11:50

gouden bruidsparen4
Op vrijdag 9 december was het traditionele ontvangst van de gouden bruidsparen van december door burgemeester Mirjam Clermonts-Aretz: "Het lukt me in deze maand niet altijd om iedereen persoonlijk te bezoeken, dus maken we er een feestelijke ontvangst van met een hapje en een drankje op het gemeentehuis."

gouden bruidsparen2
Belastingvoordeeltje

Het was een gezellige middag om samen te vieren en herinneringen op te halen. 50 en 60 jaar geleden werden wettelijke huwelijken veelal in december gesloten, omdat men dan van een heel jaar belasting terugkreeg. In die tijd moest men soms heel praktisch zijn, maar er was natuurlijk ook romantiek.

gouden bruidsparen3
Proost

Roger Villevoye zorgde deze vrijdagmiddag voor een mooie muzikale omlijsting en op een groot scherm werden feitjes gedeeld over de jaren 1962 en 1972. Er klonk herkenning in de zaal, terwijl met genoot van de koffie met gebak. In totaal waren er maar liefst 28 jubilerende bruidsparen: 24 gouden, 3 diamanten en zelfs 1 briljanten. 16 gouden bruidsparen waren aanwezig tijdens het ontvangst.

Tot slot werd er geproost met een glaasje prosecco en krijgen alle koppels een mooie bloementaart mee naar huis. De bruidsparen die helaas niet aanwezig konden zijn, krijgen het bloemstuk thuis.

gouden bruidsparen