Terug
Snelzoeken

Nieuwsbericht Ontmoetingsplek De Ketel in de finale van 'Onze Buurt'

Gepubliceerd op: 05 september 2019 14:25

Onze buurt
Ontmoetingspunt de Ketel uit Meerssen is doorgedrongen tot de finale van 'Onze Buurt. Onze Buurt is een actie die mensen en groepen stimuleert om zelf te werken aan de leefbaarheid in de wijk, buurt of dorp. Deze projecten kunnen in aanmerking komen voor een bijdrage uit de pot van € 60.000. In totaal zijn er zes finalisten. Ontmoetingspunt De Ketel is er een van.

Wethouder Marly Heusschen: "Geweldig dat onze Ketel een van de finalisten is van Onze buurt. Het is al ruim vijf jaar een plek waar mensen elkaar ontmoeten, een kopje koffie/thee drinken en aan heel veel activiteiten kunnen deelnemen. Wij wensen hen heel veel succes in de finale en gaan natuurlijk voor ze duimen!"

Finalisten

Onderstaande projecten staan in de finale van 'Onze Buurt':

  • Speulbos in Tienray
  • Ontmoetingsplek De Ketel in Meerssen
  • CUT! popup bios Beekdaelen
  • Project KOE! (Koken Ontmoeten Eten) in Beek
  • Sfeerkeepers in Venlo
  • Bijenlint Wyckerpoort van de Byeboere in Maastricht

Veel Jeugd en groen in de finale

Bij de zes finalisten van Onze Buurt 2019 komen de thema's jeugd en groen ruim aan bod. Ook Ontmoetingspunt de Ketel besteedt aandacht aan onze toekomstige generatie. Het ontmoetingspunt draait al 5 jaar zeer succesvol. De vrijwilligers willen De Ketel aantrekkelijker maken voor de jeugd in de wijk.

Uitslag

Half november geven de finalisten een presentatie voor de jury en daarna wordt het beste project gekozen dat de hoofdprijs wint. Er is een prijzenpot van € 60.000 beschikbaar. De feestelijke prijsuitreiking is eind november.

Onze Buurt is een actie van de woningcorporaties verenigd in Ons Limburg en wordt sinds 2012 mede mogelijk gemaakt door Oranje Fonds, L1 en VIALimburg. Sinds 2018 steunt ook Provincie Limburg deze actie, in het kader van de Sociale Agenda 2025.

Lees verder voor meer informatie