Gemeente Meerssen | Onlinetraining 'ME WE' voor jonge mantelzorgers

Nieuwsbericht Onlinetraining 'ME WE' voor jonge mantelzorgers

Gepubliceerd op: 07 mei 2020 10:10

Jonge mantelzorgers
Ben je tussen de 15 en 17 jaar oud en groei je op in een gezin waar zorg is om iemand? En... 
Heb je weleens last van schuldgevoelens? ('Ik spreek maar niet af met mijn vrienden want dan is mijn vader alleen') Doe jij alles zoals van je verwacht wordt? ('Ik houd me aan de regels, want mijn ouders hebben het al lastig genoeg'). Heb je soms het gevoel dat dingen te groot zijn om mee om te kunnen gaan? ('Ik weet het soms allemaal niet meer, dan wil ik het liefst even verdwijnen'). Of heb je vaker last van buikpijn, hoofdpijn of spanning in je lijf?

Je bent niet de enige. De training 'ME WE' is daarom speciaal voor jou en andere jonge mantelzorgers bedacht. Je leert er beter met onzekerheid en stress omgaan.

De training

Eind mei kun je deelnemen aan een training bestaande uit 7 online-bijeenkomsten van ongeveer 2 uur. Tanja Goessen en Merel Claessens, consulenten voor jonge mantelzorgers bij Steunpunt Mantelzorg Zuid, gaan samen met jou kijken welke gedachten, gevoelens en behoeften invloed hebben op de keuzes die je maakt.

Deze gedachten bespreken ze aan de hand van de verschillende rollen die je in je hebt. Je leert de 'Adviseur' kennen, die jou in iedere situaties gevraagd en ongevraagd advies en commentaar geeft. De 'Waarnemer' let erop hoe jij je lichamelijk en emotioneel voelt en op wat er om je heen gebeurt. En dan is er nog de 'Ontdekker' die kansen, oplossingen en mogelijkheden ziet om met nieuwe situaties of uitdagingen om te gaan. Deze rollen hebben invloed op welke keuzes je maakt, of je iets wel of niet doet en of je veel piekert of last van stress hebt. Je leert ze herkennen, accepteren en op waarde te schatten. Want soms kun je ze beter niet al te serieus nemen...

Meer informatie en aanmelding

Deelname aan de training is helemaal gratis. Jonge mantelzorgers van 15-17 jaar uit heel Limburg mogen zich aanmelden. Lijkt dit je wat of heb je eerst wat meer informatie nodig? Neem dan vóór 20 mei contact op met Merel (06-17309182) | m.claessens@mantelzorgzuid.nl) of Tanja (06-83668180 | t.goessen@mantelzorgzuid.nl). Kijk ook eens op https://www.mantelzorgzuid.nl/jeugd/nieuws.

Steunpunt Mantelzorg