Gemeente Meerssen | Onkruid en extreme begroeiing: er wordt aan gewerkt

Nieuwsbericht Onkruid en extreme begroeiing: er wordt aan gewerkt

Gepubliceerd op: 01 juli 2021 13:00

Onkruid
De vele zonuren in combinatie met de enorme regenbuien zorgen voor veel onkruid en extreme begroeiing. Bij de gemeente ontvangen we veel meldingen hierover. We doen ontzettend ons best om ervoor te zorgen dat alles er weer netjes bij ligt.

Groeizaam weer

Dat het enorm groeizaam weer is, zien en merken we allemaal. Niet alleen in de tuinen, maar ook in de openbare ruimte. Door de combinatie van warm weer en relatief veel regen voor deze periode van het jaar groeit en bloeit alles extra goed. Ook het onkruid in onze gemeente.

Wethouder Gerard IJff is zich hier bewust van. "Onze medewerkers en de aannemers doen hun uiterste best om alles bij te houden en zetten zich al extra in. Maar met deze weersomstandigheden is er eigenlijk niet tegenop te werken. Dat betekent dat de meldingen over overhangend groen, hoog gras en veel onkruid helaas niet altijd volgens onze normale servicetermijnen kunnen worden afgehandeld. Plekken waar dat mogelijk tot gevaarlijke situaties kan leiden, worden vanzelfsprekend als eerste onder handen genomen. We kunnen ons voorstellen dat u zich stoort aan het hoge gras of het onkruid, maar hopen toch op uw begrip en geduld."

Meer over de planning van het groenonderhoud

De drukste periode voor groenonderhoud is in de maanden juni, juli en augustus. Dan heeft het groen namelijk zijn ergste groeispurt gehad. Zouden we vroeger in het jaar al gaan snoeien en grasmaaien, dan heeft dat weinig zin omdat het dan net zo hard weer aangroeit. Normaal gesproken is het bijvoorbeeld eind juni – na de langste dag – de beste periode om hagen en struiken te snoeien. Verder houden we rekening met het broedseizoen. Dat is goed voor de vogels en andere kleine dieren. Ook zijn de bloeiende planten dan uitgebloeid waardoor het snoeien geen schade toebrengt aan de plant.