Terug
Snelzoeken

Nieuwsbericht Ondertekening samenwerkingsovereenkomst aanpak wateroverlast Meerssen

Gepubliceerd op: 08 november 2018 14:05

Op woensdag 7 november heeft wethouder Paul Sanders als eerste zijn handtekening gezet onder de samenwerkingsovereenkomst om wateroverlast in de gemeente Meerssen aan te pakken. Hij deed dit in aanwezigheid van mevrouw Josette Van Wersch, dagelijks bestuurder van Waterschap Limburg. Op donderdag 8 november volgen de overige samenwerkingspartners zijn voorbeeld. 

SOK water in balans - ondertekning door wethouder Meerssen

Ondertekening samenwerkingsovereenkomst aanpak wateroverlast in de gemeente Meerssen 

Trots op dit bijzondere moment

Mevrouw Van Wersch was trots op dit bijzondere moment, waarmee eerder uitgesproken intenties formeel zijn vastgelegd. Maatregelen die op kortere termijn mogelijk waren, zijn inmiddels genomen. De gemeente Meerssen heeft alvast 9 miljoen euro gereserveerd voor de aanpak van wateroverlast tot en met 2022 (gemeentelijk rioleringsplan). De uitvoering van maatregelen op langere termijn, zal tot 2035 in beslag nemen. In die periode wil het gemeentebestuur hemelwater op 50% van het verharde oppervlak in Meerssen/Ulestraten separaat bergen ( o.a. afkoppelen van het vuilwaterriool). Daarmee zal bij alle projecten (infrastructuur, bouwprojecten) rekening worden gehouden. "Maar de aanpak van wateroverlast is alleen mogelijk als we er samen de schouders onderzetten: inwoners, ondernemers, belangenorganisaties en overheid" aldus wethouder Paul Sanders.  

Publieksbijeenkomst maandag 10 december

De wethouder roept inwoners daarom op om in december naar de publieksbijeenkomst in De Stip te komen. Daar volgt o.a. informatie over de nieuwe subsidieregeling die per 1 januari 2019 van kracht wordt. Hiermee worden de inwoners gestimuleerd om bij te dragen aan de aanpak van wateroverlast. Bijvoorbeeld door hemelwater vanaf het eigen perceel niet meer af te voeren naar het vuilwaterriool en verharde oppervlakken op het eigen perceel te ontstenen/vergroenen. Ook kunnen inwoners die te kampen hebben met wateroverlast straks deelnemen aan een speciaal schottenprogramma (collectieve inkoop, waardoor de aanschaf van schotten tegen wateroverlast een stuk voordeliger wordt). 

Meer informatie

Informatie over de nieuwe subsidieregeling, operatie Steenbreek en het schottenprogramma vindt u binnenkort op onze speciale informatiepagina Aanpak Wateroverlast. Wilt u deze informatie automatisch in uw mailbox ontvangen? U kunt zich via onderstaande link aanmelden voor onze wekelijkse e-nieuwsbrief Sfeervol Meerssen. 

Aanmelden gemeentelijke nieuwsbrief 

Informatiepagina aanpak wateroverlast