Nieuwsbericht Ondertekening realiseringsovereenkomst Centrumplan Ulestraten

Publicatiedatum: 08 februari 2018 09.55 uur

Op woensdag 7 februari 2018 is in café/zaal de Notenbalk in Ulestraten de realiseringsovereenkomst voor het project Centrumplan Ulestraten getekend. De ondertekening vond plaats door Martien Bots van Bots Bouwgroep BV, Luc Van den Bergh van Wonen Meerssen en wethouder Guido Houben namens de gemeente Meerssen. Wethouder Berry van Rijswijk was ook aanwezig, vanwege de zorgcomponent in het project. De ondertekening werd bijgewoond door omwonenden en een afvaardiging van buurtnetwerk Ulestraten.

Met deze realiseringsovereenkomst geven we het formele startsein voor de doorstart van het project, waarbij Bots Bouwgroep de bouwgrond van de gemeente en Wonen Meerssen koopt en de realisatie van het project op zich neemt.

Centrumplan Ulestraten - Ondertekening realiseringsovereenkomst

Foto: Karel Curvers, www.meervandaag.nl

Centrumplan Ulestraten - Ondertekening realiseringsovereenkomst

Na de ondertekening werd het bouwbord onthuld met daarop impressies van de twee deelprojecten.

Deelprojecten

Het project Centrumplan Ulestraten dat door Bots Bouwgroep wordt ontwikkeld en gerealiseerd, bestaat uit de volgende deelprojecten:

Woonzorgcomplex Kasteelstraat (aansluitend aan nieuwe gymzaal)
Aan de Kasteelstraat zal Bots Bouwgroep een kleinschalig woonzorgcomplex met zorgunits bouwen voor intensieve zorg. Het gebouw krijgt twee bouwlagen met in het midden een patio.

Huurwoningen locatie voormalig raadhuis Sint Catharinastraat
Op de locatie van het voormalige raadhuis aan de Sint Catharinastraat komen 31 huurappartementen, die geschikt zijn voor mensen met een lichte zorgvraag. Het monumentale gedeelte van het raadhuis wordt geïntegreerd in het gebouw.

Hoe verder?

Bots Bouwgroep zal de bouwplannen nu verder uitwerken. Zodra deze klaar zijn en de vervolgprocedures (omgevingsvergunning etc) kunnen starten, organiseert de gemeente samen met Bots Bouwgroep een informatiebijeenkomst. Naar verwachting kunnen we rond de zomer starten met de realisatie.

Informatie

Meer informatie over dit project kunt u vinden op: www.bots.nl/wonen